Anayasa Mahkemesi, Trafik Sigortası şartları arasında yer alan araç satışının ardından zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi iptal etti. Bu karar, Resmi Gazete'de geçtiğimiz günlerde yayınlanarak, Trafik Sigortasındaki değişikliklerin iptal edildiğini duyurdu.

Fiyati En Cok Artan 2Inci El Araclar
ARTIK ZORUNLU OLMAYACAK

Görülen bir davada, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 94. maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarının Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvuruldu. Bu düzenlemenin, satış veya devir işlemi yapılan araçların yeni işleten tarafından zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırılması şartını içerdiği belirtildi.

Anayasa Mahkemesi, bu düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğuna karar vererek iptal etti. Kararda, kişinin üzerinde hukuki ve fiili olarak denetim ve kontrol imkanına sahip olmadığı kişilerin fiillerinden sorumlu tutulmasının bir zorunluluk olmadığı vurgulandı.

hafif-ticari-arac
O ŞARTLAR İPTAL EDİLDİ

Dolayısıyla, aracın devriyle birlikte sigortalının artık işleten sıfatını kaybettiği durumlarda, sigorta sözleşmesinin feshedilmemesi halinde dahi yeni işletenin üçüncü kişilere vermiş olduğu zararlardan sorumlu tutulmasına imkan tanıyan kuralların gerekli olmadığı kanaatine varıldı.

Bu kararın 9 ay sonra yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Bu iptal, trafik sigortası düzenlemelerinde önemli bir değişiklik olarak değerlendirilebilir ve gelecekte trafik sigortası uygulamalarını etkileyebilir.

Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi?

Kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.