Asgari ücrete 'ara zam' gelecek mi? Meclis'e sunuldu: '3 ay' detayı gündem oldu Asgari ücrete 'ara zam' gelecek mi? Meclis'e sunuldu: '3 ay' detayı gündem oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, A Haber canlı yayınında ekonomik ve siyasi gündeme dair önemli mesajlar verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun "İş Gücü İstatistikleri 2023" verilerini değerlendiren Yılmaz, istihdamın sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal açıdan da büyük önem taşıdığını vurguladı.

İstihdamdaki artışın, refahın geniş kesimlere yayılması anlamına geldiğine dikkat çekti.
Geçen yıl Türkiye'nin büyüme ve istihdam konularında güçlü bir performans sergilediğini belirten Yılmaz, istihdam dostu politikaları devam ettireceklerini ifade etti.

EMEKLİLERE YÖNELİK ZAM KONUSUNA DEĞİNDİ

Ayrıca, Yılmaz emeklilere yönelik zam konusuna da değindi.

Büyümenin hız kazanması ve bütçedeki dengenin sağlanması durumunda emeklilere daha fazla destek olacaklarını ifade ederek,

"Yılbaşında gerçekleştirdiğimiz emekli maaşı artışı, yüzde 50'lik bir artıştı ve sadece 6 aylık bir süreyi kapsıyordu. Dolayısıyla, ikinci 6 ayda da benzer artışlar yaşanması muhtemeldir." şeklinde konuştu.

Ayrıca vergi sisteminde sadeleştirme yapacaklarını ve kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi artırarak vergi tahsilatını iyileştireceklerini dile getiren Yılmaz, bu adımların vergi gelirlerini artıracağını ve vergi adaletini sağlayacağını dile getirdi. Bu sayede verginin daha geniş bir tabana yayılacağını da vurguladı.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.