Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Anakent Turizm Ticaret A.Ş'ye alınacak 22 personel için çıkılan iş ilanının başvuru süresinin 1 günle sınırlanması ve müracaat koşullarının "adrese teslim" ifadelerle belirtilmesi CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy'un tepkisine yolaçtı.

BAŞVURU SÜRESİ BİR GÜN

Büyükşehir Belediyesi Anakent Turizm Ticaret A.Ş., kurum dışı kamu içi alımı ilan formunda başvuru süresini 1 gün olarak belirledi. Bunun yanı sıra müraacat koşullarında ise en az lise mezunu, en az 10 yıl deneyimli olması, engelli raporunun bulunması ve emekli veya herhangi bir nedenle hak kazanıyor olmaması şartları belirtildi. Konuyla ilgili eleştirilerde bulunan  Türkel, "Adrese dayalı ya da kişiye özel, kimin alınacağı önceden belirlenmiş bir iş ilanı bu" diye tepki gösterdi. Aksoy da "Bu AK Parti'nin yaptığı adrese teslim bir iş ilanıdır" dedi.

KİMSE GÜVENİP MÜRACAAT ETMEZ

İşe kimin alınacağının önceden belirlendiği bir ilan olduğunu öne süren CHP'li Türkel, şunları söyledi:

"Ne tarafından baksan garabet. Adrese dayalı ya da kişiye özel, kimin alınacağı önceden belirlenmiş bir iş ilanı bu. Sadece ilana çıkmış olmak için verilen bir  iş ilanı. Çünkü engelli belgesi olacak, en az 10 yıl deneyimi olacak, yani 9 yıl iş deneyimi olan kamu deneyimi olan engelli müracaat edemeyecek. Samsun'da kamu dairelerinde görev yapan 10 yıl deneyimli kaç tane engelli var? Yandaş mı yakın mı kimse bu, önceden belirlenmiş. Her zaman ki gibi Mustafa Demir'in etrafı dolanma, yasayı ve kanunu dolanma girişimlerinden bir tanesi. Bu ilana güvenip kimse müracaat etmez eden de zaten ortada kalır. Belli ki 10 yıl tecrübeli yakınlarından, çevrelerinden ya da AK Parti'den söz verdiği engelli vatandaşlar var belediyeye alacağı. Mustafa Demir'e hayırlı olsun diyeyim."

YÖNETİM TARZLARI BU 

İYİ Partili Aksoy da, "AK Parti iktidarlarında biz bunlara alıştık. Kendilerine uygun olanı yapıyorlar. Günübirlik uygulamalar. Bunu bütün kamu kurumlarında AK Parti uyguluyor. Üniversitelerde öğretim görevlisi almak isterken, saçının taranma şekline kadar ilana çıkmalar var adeta. Bu AK Parti'nin yaptığı adrese teslim bir iş ilanı. Yazık oluyor. Bunların yönetim tarzı bu. İlerleyen zamanlarda bunlar olmayacak. Gümbür gümbür geliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.