Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin "Trafik güvenliği akıllı şehir uygulamaları" kapsamında yapılan  çalışmalarda, Cumhuriyet Meydanı-19 Bulvarı'nda yaşanan trafik keşmekeşinde, araç kuyruğu İstiklal Caddesi'ne kadar uzanırken, cankurtaranlar yollarda kaldı. Araç sürücüleri durumu korna çalarak protesto etti.

CANKURTARAN İLERLEYEMEDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından devreye alınan "Akıllı şehir trafik güvenliği" uygulamaları kapsamında 100. Yıl Bulvarı-19 Mayıs Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı kavşağında saatlerce trafik felç oldu. Adeta kilitlenen trafikte, araç sürücüleri duruma tepki gösterdi. Vakaya yetişmeye çalışan bir cankurtaran ise yoğun trafikte uzun süre ilerlemeyedi. Toplu taşıma araçlarındaki vatandaşlar, inerek yürümeyi tercih etti. 

ŞAŞKINLIK YARATTI

Öte yandan  Büyükşehir Belediyesi'nden dün servis edilen haberde ise Başkan Mustafa Demir, "Akıllı şehir trafik güvenliği" uygulamalarının 2022 yılına damga vurduğu ifadeleri şaşkınlık yarattı. Demir, "Özellikle trafik yoğunluğu, kentsel dönüşüm, otopark problemleri başta olmak üzere tamamında çok ciddi mesafe kat ettik. 2022 yılına damga vuran projelerden birisi akıllı şehir uygulamalarıdır. Samsun, bilgi, teknoloji ve yapay zekayı Türkiye’de en iyi ve en verimli kullanan akıllı şehir uygulamasına sahip il oldu” dedi.

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.