4 AYDA YÜZDE 352 ARTTI

Artan enflasyon başta gıda olmak üzere birçok alanda etkili oldu. Temel gıda ürünlerinden nohutun fiyatı son 4 ayda yüzde 352 arttı. Bu artış gram altını bile solladı. Temel gıda ürünlerindeki artışa isyan eden İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir, "Patates, soğan ve nohut bunlar temel gıdalarımız... Bunları evlerin mutfakları ile buluşturamazsak sıkıntılar çıkar" dedi.

NOHUT ALTINI SOLLADI

Nohuttaki yükseliş gram altını bile gölgede bıraktı. Duyanları hayrete düşürdü. Son 4 ayda nohut yüzde 352,1 arttı. Altın ise yüzde 11 arttı. Altın, temel gıda maddesi nohut kadar yükselmedi.

"BU TİCARET DEĞİL"

İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir, 4 ay önce gram altın almak yerine nohut almış olan birinin bugün 4 bin TL kazanmış olacağını belirtti. Demir, "Bu gıdanın patronu kimseler, plan program içindeler. Hiç böyle bir ticaret gördünüz mü? Patates, soğan ve nohut bunlar temel gıdalarımız... Bunları evlerin mutfakları ile buluşturamazsak sıkıntılar çıkar. Biz her şeye rağmen üretirken bunun ticaret, kazanç olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.