Asarcık Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Demirtaş, odaya yeni makam aracı alınmasını eleştirenlere yanıt verdi. Başkan Demirtaş, "Odamıza makam aracı kazandırdığımız için bizi eleştirenler, ilçemiz için yaptıklarımızı neden görmüyor?" diye sordu.

KENDİ BİNAMIZA KAVUŞTUK
Demirtaş, "1999 yılında kiralık bir binada kurulan odaya, 2006 yılında Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ile Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Odası'na hizmet binası kazandırdık. 2014'te ise Esnaf ve Sanatkârlarve Şoförler Odası'na, Samsun’un hiçbir ilçesinde olmayan oto taşıyıcı ve kurtarıcı aracını kazandırdık. İlçemizde 24 saat üyelerden sadece yakıt ücreti alarak hizmet vermesini sağladık" diye konuştu.

NEDEN RAHATSIZ OLUYORLAR?
Yapılan hizmetlerle her kesimin gurur duyması gerektiğini ifade eden Demirtaş, "21 Ocak 2018 tarihli olağan genel kurul toplantısında, ortakların oy birliği ile onaylamış olduğu kararla Asarcık Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı adına 157 bin TL'ye hizmet aracı alınmıştır. Bu araç, kooperatifin demirbaş listesinde kayıtlıdır. Bu tür araçlar, durumu iyi olan bütün kooperatiflerde mevcuttur. Makam şoförü ihtiyacı duymadığımdan şimdilik aracı ben kullanıyorum. Bu aracın alınmasında onur duymaları gerekirken, birilerini rahatsız ettiğini de çok iyi biliyorum" ifadelerine yer verdi.

ONUR DUYULMASI GEREKİR
İlçe halkı için çalışmaya devam edeceklerini belirten Demirtaş, "Esnaf ve şoförler için 19 yıl boyunca kazandırdığımız hizmetleri görmezden gelip, birileri bizi eleştiriyor. Bu eleştiriler, aslında bizim için utanç değil, onurdur. Tek üzüntüm, ilçeye kazandırdığımız hizmetler için paylaşım yapmamaları. Biz, o haberin kimler tarafından yapıldığını da çok iyi biliyoruz, kurulu düzene herkes sahiplenmek ister. Önemli olan başarı elde edebilmektir" dedi.

ASARCIK İÇİN NE YAPTINIZ?
Kendisini eleştirenlerin Asarcık'a ne yaptığını soran Demirtaş, "Bizde alın teri ile çalışanın hakkı ödeniyor. Evde çocuk bakan,  kendi işletmesinde çalışan, kimseye havadan maaş ödemiyoruz. Hiçbir menfaat gözetmeksizin Asarcık halkının, Asarcık esnafının, Asarcıklı şoförlerinin yanında oldum, olmaya da devam edeceğim.  Meyve veren ağaç her zaman taşlanır ama biz hızımızı kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

HALK BANKASI DA KURULACAK
Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mart ayı içerisinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan, bizi ziyaret ettiklerinde ilçemize Halk Bankası şubesi kurulmasını talep ettik. Kendisi, konuyu yakından yakip edeceğini ve gerekli çalışmaların yapılacağını müjdeledi. Bu çalışmaların ardından ilçemize en kısa zamanda Halk Bankası şubesini kazandıracağız."

Haber: Umut ONAT