Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarında nazı satırbaşları şöyle:

"Şehrin acil bir şekilde yönetime ihtiyaç duyduğu günlerdeyiz."

"Bir an önce İstanbul'daki sürecin sorunsuz bir şekilde bize devredilmesini istiyoruz. Bir an önce 1 milyon 200 çocuğun okul öncesi eğitimi çalışmalarına başlamak istiyoruz. Hayata tutanamamış, mesleği olmayan 350 bin genci yakalamayız. İşsizliğe nasıl çare buluruz, hep birlikte çalışarak çözüme bağlıyız."

"Bir an önce yönetime gelip katkı sunmak istiyoruz. Sorunları çözüme ulaştırmak istiyoruz."

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında bazı duyumlar alıyoruz"

"Belediye çalışanları bizimle birlikte mutlu olacaklar. Sosyal haklarını alacaklar. Bu gecikmenin her anı onları da etkiliyor"

"Partizanlık dönemi sona ermiştir. Artık insan hizmet, şehre hizmet dönemidir." 

"Şehrin nezaketi insanlara da örnek olacak"

"Rakibimizin adına bu süreci yönetenler, koltuğuma ne olacak diye düşünen insanların çırpınışını anlıyorum ama şehrimize e insanımıza zarar veriyorlar. İstanbul'un kaderiyle oynamayın"

"Kişiler gider, kurumlar kalır. Kişilerin şahsi bekalarının hiçbir önemi yoktur"

"Vatan millete hesap veremezler. 3-5 kendi koltuklarını sağlama almaya çalışan acemiye tecrübeliler yardımcı olsun. Akıl tutulması yaşamasınlar."

"Çok büyük hataları memleket kaldıramaz."

"Bu saat itibariyle VAR sistemi kabul etti, hakem golü verdi. Sahada bir iki oyuncu olmaz olmaz diye mızıkçılık yapıyor"

"Demokrasinin gereği seçimi kaybedenin seçimi kazananın gelip elini sıkmasıdır"

"İşin suyunu çıkarmasınlar. Bu seçimin sonucu belli. Sonuçları sokak da kabul etmiş durumda."

"Görevi teslim aldığımızda gerekli tüm ortamlar incelencektir. Yapılmış olan büyük hatalar, ödemeler, hepsi kontrol edilecek"

"Seçimin meşruiyetini sadece sayın Yavuz ve onun gibi düşüne birkaç kişi tartışacak. 16 milyon sonucu kabullendi"

"Ben medyayı tehdiT etmediM. Tehdit, nefret, kin benim hayatımda yok, boşuna aramasınlar. Ben bazı kurumlara ne kadar itibarlı olduklarını hatırlattı. Ailelerin nesillerdir bu ülkeye hizmet ettiklerini hatırlattım. Sadece bize değil aile ve soyadlarına sorumlu olduklarını hatırlattım.Böyle medya kurumlarının bugün adil olmayan bir şekilde yayın yapmasına üzülüyorum"

"Bunlar maçtaki mızıkçı. Maç bitmiş."