Samsun'da büyüleyen doğa alanarından biri olan 'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkı' yemyeşil doğasıyla kendine hayran bırakıyor. İnternet kullanıcıları 'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkı' 'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkı nerede' 'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkına nasıl gidilir' şeklinde aramalar gerçekleştiriyor. İşte 'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkı'...

bayraktepe-tabiat-parki-flora-ve-fauna-bilgileri.jpg

SAMSUN BAYRAKTEPE TABİAT PARKI

Samsun'un Tekkeköy İlçesinde bulunan 'Bayraktepe Tabiat Parkı' doğa ve fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez bir mekandır. Doğası içinde trekking parkuru, piknik alanları, basketbol sahası, bisiklet parkuru ve kır lokantası bulunmaktadır.

'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkı' doğasını meşe, gürgen, ve kayın ağaçları süslemektedir. Bitki örtüsü ise ağaçlık, çalı, böğürtlen, geyikdikeni, çobanpüskülü ve menengiç gibi bitki türleri oluşturmaktadır.

'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkı' içerisinde yabani hayvanları gözlemleyebilir ve yabani hayatı fotoğraflayabilirsiniz. 'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkı'nda kertenkele, tilki, kaplumbağa, sansar, yılan, gelincik, martı, tavşan, ağaçkakan, sincap ve kirpi gibi hayvanlar yaşam sürmektedir.

bayraktepe-tabiat-parki-ulasim.jpg

SAMSUN BAYRAKTEPE TABİAT PARKI ULAŞIM

Samsun'un şehir merkezine 11,2 kilometre uzaklıkta bulunan 'Bayraktepe Tabiat Parkı'na yolculuk 20 dakika sürmektedir. 'Bayraktepe Tabiat Parkı' Tekkeköy ilçe merkezine 11,7 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Samsun – Tekkeköy arasında konumlanan 'Bayraktepe Tabiat Parkı' Samsun Üniversitesi ile Antıkaya Kilisesi’ne yakın bir bölgede yer almaktadır. 'Samsun Bayraktepe Tabiat Parkı'na toplu ulaşım araçları ile de ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

SAMSUN BAYRAKTEPE TABİAT PARKI GİRİŞ ÜCRETİ

Samsun'da Her yıl güncellenen giriş ücreti listesi Bayraktepe Tabiat Parkı giriş ücretleri, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir.

Kişi başı giriş ücreti: 5₺

Kişi başı giriş ücreti(indirimli): 2.5₺

Bisiklet giriş ücreti: 5₺

Motosiklet giriş ücreti: 10₺

Otomobil giriş ücreti: 15₺

Kamyonet giriş ücreti: 15₺

Minibüs giriş ücreti: 45₺

Midibüs giriş ücreti: 75₺

Otobüs giriş ücreti: 150₺

Çadır kamp yeri: 55₺

Karavan kamp yeri: 70₺

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.