Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Mustafa Demir, Atakum Kurupelit Yat Limanı'na dolgu yapılması projesine karşı çıkan zihniyeti anlamadığını belirterek, "Marinaya karşı çıkan zihniyet bir tek Samsun'da var. Sanki oraları tahrip edecekmişiz gibi yansıtmalar bir tek Samsun'da rastlanır" dedi.

TEKCAN'DAN TEPKİ 

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe görüşmeleri kapsamında söz alan ve Kurupelit Yat Limanı projesinin yeşil katliamına yol açacağını iddia eden CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan'ın eleştirilerine yanıt veren Demir, "Marina'ya karşı çıkan zihniyeti anlamıyorum. Kıyaları tahrip ediyorsunuz diyorlar. Tahrip olan yeri yapmak mümkün değil ki. Türkiye'de bir örneği yok. Marinaya karşı çıkan zihniyet bir tek Samsun'da var. Sanki oraları tahrip edecekmişiz gibi yansıtmalar bir tek Samsun'da rastlanır. Bir de bir ilçe belediyesinden arkadaş gitmiş, kamunun yaptığı bir satışla ilgili engel olacaklarmış. Siz bu kafayla 1,5 yıla seçim geliyor, görürsünüz" şeklinde konuştu.

"ELİNİZDEN KAÇIRDINIZ"

Gerçekleşen toplantıda Yalı Kafe'ye de değinen Demir,"Samsun büyüyor. Siz Yalı Kafe'nin yapımıyla uğraşacağınıza proje üretin. Yalı Kafe'yi yapmasak Atakum Belediyesi alacaktı. Şimdi elinizden kaçırdınız diye hayıflanıyorsunuz. Yeşil sahaları betonlaştırıyoruz düşüncesi yanlış. Yapmayın, bu iftarıdır. Hangi yeşil alanı betonlaştırdık. Yalı Kafe yeşil sahamıydı, lütfen yapmayın" dedi. 

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.