BURASI BENİM EVİM

Yılport Samsunspor'da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Samsunspor'a geliş hikayesini ve gündeme merak edilenleri bir kez daha Hürriyet Gazetesi'ne anlattı. Daha önce Samsun Medya Grubu'na da birbirinden özel açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, Süper Lig'in 6. şampiyonunun Samsunspor olacağını yine altını çizerek vurguladı. Ertuğrul Sağlam, "Samsunspor benim ve ailem için çok özel bir kulüp. Burası bizim evimiz. İnsan evinde mutlu olmak ister, biz de bunun için elimizden geleni yapacağız"dedi. 

GELECEĞİ KURTARACAĞIZ

Son dönemlerde birçok kulüpte günü kurtarma anlayışı ile karşı karşıya kaldığını belirten Sağlam, "Samsunspor'a gelmem de en büyük etken uzun ömürlü projelerin var oluşu oldu. 14 yıllık antrenörlük kariyerimde hep Süper Lig takımı çalıştırdım. Bilgim, tecrübem ve aklım daha gerçekçi, uzun vadeli Türk futbolu adına önemli değerler üretebileceğimiz; tesisiyle, stadıyla, kurumsal yapısıyla, vizyonuyla, altyapı organizasyonuyla ve taraftarlık bilinciyle doğru bir kulüpte beklentilerime karşılık bulmak istedim"diye konuştu. 

SAMSUN'A GELDİM ÇÜNKÜ...

Ertuğrul Sağlam, "Yüksel Yıldırım faktörünü de göz önünde bulundurarak hem bu özellikleri bünyesinde barındıran hem de beklentilerime karşılık verebileceğine inandığım bir kulüp olması gerçeğiyle Samsun’da olmak istedim. İnşallah önce 1. Lig’e sonra Süper Lig’e çıkıp tekrar hem lige kattığı renkle ve değerlerle hem de yetiştirdiği oyuncularla Türk futbolunun önemli markalarından biri haline geleceğiz. Sonra da hedefimiz Bursaspor’daki gibi Süper Lig şampiyonluğu olacaktır"dedi.

YA TRABZON YA BAŞAKŞEHİR 

Sağlam, "Türkiye’deki kulüplerde profesyonel yönetim anlayışı eksik. Bilgili insanlara yetki verilmezken yetki verilen insanların bilgisiz olduğunu görüyoruz. Bu süreçte koronavirüsün futbola önemli katkıları da olabilir. Kulüplerimiz altyapı organizasyonlarını artık ele almaya mecburdur. Belki bu süreç futbolumuzun kurtuluşu olacaktır. Artık yeni bir düzen kurulacağı kesin"dedi. Sağlam Süper Ligde ise şampiyonluk favorisinin ya Trabzonspor ya Başakşehir olduğunu söyledi. Salim YILDIZ