Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Demet Ünsal Çelebi, bağımlılık tedavisi görmek isteyenlere çağrıda bulundu. Çelebi, "Yeter ki siz bu adımı atınız, biz sizin için buradayız" ifadelerini kullandı. 

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde bulunan arındırma merkezleri hakkında bilgi veren Çelebi, "Merkezlerimizde hem yatarak hem de ayakta olmak üzere iki tane birimimiz bulunmakta. Arındırma merkezleri alkol, madde bağımlılığı ve davranışsal bağımlılıklarla mücadele etmektedir. Alkol, madde bağımlılığı olan hastalara hem yatarak hem de ayakta rehabilitasyon sağlayan merkezlerdir.  Muayene sonrası değerlendirilen bazı hastalarımıza ayaktan tedavi verilmekte bazılarının da yatarak tedavi edilmesi önerilmektedir. Ayaktan tedavilerde hastalarımıza ilaç tedavileri başlanır veya psikoterapiler önerilir. Aile danışmanlıkları verilmektedir, grup terapileri düzenlenmektedir. Tedaviler en az 6 ay olmak üzere 1 yıla kadar da değişiklik gösterebilmektedir" dedi. 

Serviste yatırılan danışanlar ve hastalar için tedavi sürecinin 21 gün olduğunu kaydeden Çelebi, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yatan vakalarımızın tedavi sürecinde günlük bir programı bulunmaktadır. Halk eğitim merkezlerinden gelen hocalarımız tarafından rehabilitasyon eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerin içerisinde resim, el işi sanat eğitimleri ve hocalarımızla belli spor aktiviteleri bulunuyor. İstediklerinde onlara uygun müzik eğitimleri, grup eğitimleri yapılıyor. Ekibimizle motivasyon açısından destek olmakta hem danışanımıza hem hastalarımıza bu süreci daha kolay atlatmasını sağlamayı amaçlamaktayız. Bağımlılık tedavi süreçleri zor bir süreç olsa da bu tedavi süreçleri içerisinde biz ekibimizle birlikte sizlerin yanındayız. Yeter ki siz bu adımı atınız, biz sizin için buradayız.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.