Samsun Medya Grubu ekibi olarak Samsun'un Canik İlçesi Mekke Caddesi'ndeki vatandaşlara, "Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan beklediğiniz hizmetler neler?" diye sorduk.

İşte aldığımız yanıtlar:

SOKAKLARIMIZ TEMİZ DEĞİL 
Yeşim GÖNGÖR: Mahallemizin temiz olmasını isteriz. Sokaklarımızın temiz olduğunu düşünmüyoruz. Bazı ilçelere bakıyoruz çok hoşumuza gidiyor. Bizim onlardan neyimiz eksik? Bir türlü onu çözemiyoruz. 

VETERİNER İSTİYORUZ 
Yaşar CENGİZ: Mekke Caddesi'nin ışıklandırmaları doğru düzgün çalışmıyor. Onun haricinde caddede yazılar var, "motor giremez" yazıyor. Fakat ona rağmen caddeye her şey giriyor. Hem gürültü oluyor hem de çoluk çocuk rahat oynayamıyor. Bir de seçimden veteriner istihdamı için söz vermişti, onu bekliyoruz. 

PAZAR YERİ VE RAMAZAN ERZAĞI 
Ahmet YILDIZ: Pazar yerimizi caddenin üst kısmına taşıdılar. Doğru düzgün bir pazar yeri istiyoruz. Ayrıca Ramazan sebebiyle belediyeye yemek göndermeleri için başvuru yapmıştım. Fakat hala bize gelen bir şey olmadı. 

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKILSIN
Kemal UÇAR: Sokak köpeklerine sahip çıkmalarını istiyorum. Çünkü onlar istedikleri lokantalardan hayvanlara yemek temin edebilirler, barınak sağlayabilirler. Fakat biz caddeye su koyunca zabıtalar kaldırtıyorlar. Biz yardımcı olamıyoruz, onlar olsunlar. Onun haricinde başkan, şimdiden hizmete başlamış. Oturaklar koyulmuş. Teşekkür ediyoruz. 

CADDENİN TEMİZLİĞİ ÖHEMLİ
Mehmet KILIÇ: Başkan, seçimden sonra caddemizi gezdi. Esnaflar olarak caddenin ışıklandırılmasını, temizlenmesini söyledik. Belediyenin bunları zaman içerisinde yapacağını söyledi. Biz söylediği hizmetleri yapacağına inanıyoruz. 

HER HAFTA YIKANMALI 
Basri ÇETİN: Her şeyden en önemlisi temizliktir. Caddemizin temizliği, her hafta yıkanmasını istiyoruz. Onun haricinde ışılandırmalar da düzeltilirse çok güzel olur. Biz başka bir şey istemiyoruz.  Zaten başkanımız yapar diye düşünüyoruz. 

PAZAR YERİ CANLANDIRILMALI 
Murat YILDIRIM: Esnaf olarak önce pazar yeri istiyoruz. Çünkü tükendik, bittik. Caddede ışık yok. Akşam olunca kadın, erkek müşteri buraya gelmiyor. Gündüz zaten bir canlılık yok, akşam hiç olmuyor. Caddemizin canlanması gerekiyor. Kafeterya gibi yerler, pazar gibi yerler olmalı. Halkın caddeye inmesi için haftada bir kere bile olsa sosyete pazarı gibi bir şeyler olmalı.  

İNSAN AKIŞININ SAĞLANMASI 
Alaattin SEÇKİN: Burada istihdamın sağlanabilmesi için gerekli girişimleri yapmasını bekliyoruz. Mesela kurumsal firmaları buraya çekmeli. Böylece insan akışı sağlanır ve ekonomi yönünden canlanır. Diğer hizmetler zamanla zaten olur. 

ZAMANLA GÜZEL OLUR
Orhan KASAP: İnsanlar görevlerine yeni başladılar. Zaten yapılacak hizmetleri seçim vaatlerinde söylediler. Önümüzde epey bir zaman var. İsteklerimizden bahsedip bunaltmak istemeyiz. Nelerin eksik olduğunu, nelerin yapılması gerektiğini kendileri bilir. Ben başkanın zamanla güzel hizmetler yapacağını düşünüyorum. 

PAZAR YERİ KURULMALI 
Yüksel ANKUN: Başkanımız yeni geldiği için zamanla hizmetlere başlayacak. Ben pazar yeri kurulmasını çok isterim. Fakat trenin raydan çıktığını söylüyor. Eski başkandan kalan sıkıntıları hallettikten sonra başarılı olacağına inanıyorum. 

Hande ONAT,  Uğur ATICI