MÜLK SAHİBİ OLMAK ZORLAŞIRKEN MİRAS ANLAŞMAZLIKLARI DA ARTTI

Yükselen enflasyon ve gayrimenkul fiyatları, genç nesillerin mülk sahibi olma olanaklarını kısıtlarken, aynı zamanda kardeşler arasındaki miras anlaşmazlıklarını da arttırıyor.

MİRAS KONUSU MİLYONLARCA AİLENİN GÜNDEMİNDE

Miras konuları milyonlarca ailenin gündemini işgal ederken, bazı kardeşlerin daha büyük bir miras payı almak için mücadele etmelerine yol açıyor.

Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?

EŞİT DAĞITILMAYINCA SORUNLAR ARTIYOR

Tapu sahiplerinin eşit olmayan bir şekilde miras dağıtma tercihleri ise sorunları daha da karmaşık hale getiriyor.

Ebeveynlerin, özellikle kendileriyle yaşayan ve bakımlarını üstlenen çocuklara, diğerlerine nazaran daha fazla miras bırakma eğiliminde olabileceği bilinmektedir.

Enflasyonun artması ve Türk Medeni Kanunu'na göre taşınmazların devriyle ilgili olarak, ebeveynler mülklerini istedikleri çocuklarına devredebilirler ve bu süreçte kanunen eşit olmayan bir pay dağılımı yapmalarına engel yoktur.

Ancak, mülk sahibinin vefat etmesi durumunda miras, evlatlar arasında eşit olarak paylaşılmalıdır. Dolayısıyla, geçmişte bir çocuğa devredilen mülkler dahi vefat sonrasında yeniden paylaşılabilir.

VEFAT DURUMUNDA HUKUKA BAŞVURULABİLİR

Bir kardeş, ebeveynini ikna ederek mülkleri üzerine geçirirse bile, vefat durumunda diğer kardeşler dava açarak haklarını arayabilirler. Bu tür davalar için zamanaşımı uygulanmaz ve haksızlık olduğu düşünülen durumlarda asliye hukuk mahkemelerine başvurulabilir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.