Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı enflasyon hedefi tutmadığı için kanun gereği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bir mektup yolladı.

Samsun'da KOM polisinden operasyon: 30 bin 920 adet ele geçirildi Samsun'da KOM polisinden operasyon: 30 bin 920 adet ele geçirildi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın imzasıyla yayımlanan mektupta bazı noktalar dikkat çekti.

Enflasyonun beklentilerin üstünde gerçekleşmesi üzerine ekonomistlerden asgari ücrete ara zammın kaçınılmaz olduğuna dair yorumlar gelmişti. Hükümet son 2 senedir temmuz ayında yaptığı ara zammın 2024 asgari ücretin belirlendiği dönemde yapılmayacağını açıklamıştı.

ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN MESAJ VERDİ

Merkez Bankası'nın hükümete yolladığı mektupta ise "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır." İfadesi kullanıldı. Bu durumda asgari ücrete ikinci bir zammın kapısı kapatılmış oldu.

Öte yandan para politikasında kararlılık mesajının verildiği metinde bu çerçevede ilerlemeye devam edileceği aktarılırken hedeflerde metinde belirtildi.

Hedef olarak enflasyonu geriletecek ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulların sağlanması metinde işaret edildi.

Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi halinde para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı da mektupta yer verildi. Ayrıca gerektiğinde politika faizi artışına da kapı kapanmadı.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.