Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün Nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 olurken yıllık bazda ise yüzde 69,80 olarak belirlendi.

TÜİK’in enflasyon oranını açıklamasıyla birlikte bazı kalemlerde zam oranları belli olmaya başladı. TÜİK enflasyonu açıklamasıyla birlikte, iş yerleri için uygulanacak kira artışı, Mayıs ayında yüzde 59,64 olarak belirlenirken, konutlarda yüzde 25 zam sınırı uygulanmaya devam edecek.

ENFLASYON FARKI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Temmuz ayında enflasyon farkına göre yapılacak olan zamlar için hesaplamalar yapılmaya devam ediyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon verileri baz alınarak ortaya çıkan tablo belli oldu.

Yılın ilk dört ayında yapılan hesaplamalar doğrultusunda emekli ve memur maaşların yanı sıra Temmuz’da zamlanacak diğer kalemlerinde enflasyon farkı ortaya çıktı. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayı enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak hesaplandı.

SOSYAL YARDIMLARA ZAM BEKLENİYOR

Mayıs ve Haziran enflasyon oranlarının ortaya çıkmasıyla birlikte Temmuz ayı netleşmiş olacak. Sosyal yardımlara da enflasyon farkı ve yaşam maliyetleri göz önünde bulundurularak Temmuz ayında zamlanacak.

Bazı uzmanların tahminine göre Mayıs ve Haziran enflasyon farkının ortaya çıkmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı göz önünde bulundurularak memurlara yüzde 25 zam yapılması bekleniyor. Memurlara yüzde 25 zam yapılması halinde sosyal yardımlara da yüzde 25 zam bekleniyor.

kamu son haber

Miras paylaşımında kritik detay! Bu evlatlara daha çok hisse kalacak Miras paylaşımında kritik detay! Bu evlatlara daha çok hisse kalacak

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.