MİLYONLARCA ARAÇ SAHİBİNİ İLGİLENDİRİYOR

Araç sahiplerini ilgilendiren haber sektör kaynaklarından geldi. Son dönemde ucuzlayan kasko fiyatlarında önemli bir değişiklik bekleniyor.

Kasko ücretleri yeni yılda değişmeye başladı. Geçen yıl yüksek rakamlarda seyreden kasko fiyatlarında 2024 itibariyle büyük düşüş yaşanmaya başladı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sürücüler açısından ucuz kasko dönemi rüyası sona erecek.

Gram altın için tarihi seviye! İşte 4 bin TL'yi aşacağı tarih Gram altın için tarihi seviye! İşte 4 bin TL'yi aşacağı tarih

Her alanda olduğu gibi yüksek enflasyon kasko sektöründe de dengeleri tekrar değiştirecek. Döviz kurundaki artış ve işçilerin maliyetlerin yükseliş geçen yılın büyük kar eden sigorta şirketlerini tekrar harekete geçirecek.

Belirtilen nedenlerden dolayı kaskoda kar payının düşmesi uygun fiyata kasko yaptırma dönemini bitirecek. Sektör kaynaklarında edinilen bilgiye göre temmuz ayından sonra kasko fiyatlarında büyük artışlar yaşanması bekleniyor.

KASKO NELERİ KARŞILAR?

Kasko sigortası, araç sahiplerini ve araçlarını trafikte yaşanabilecek her türlü probleme karşı araçları güvence altına almayı sağlıyor. Söz konusu problemler arasında trafik kazaları neticesinde meydana gelen hasarlar, aracın yanması veya çalınma ve benzeri gibi riskler yer alıyor. Kasko bu durumlar karşısında ödeme yapan araç sahiplerini hasarını karşılıyor.

KASKO DEĞERİ NASIL BELİRLENİR?

Kasko değeri, aracının ortalama piyasa değeri anlamına gelmektedir. Buna göre Kasko Sigortası çerçevesinde yaşanan kaza sonucu, sigorta şirketinin tespitin ardında karşılayacağı tutarın üst limitini belirleyen listeye araç kasko değer listesi adı verilir.

GÜNCEL KASKO FİYATLARI:

Bir sigorta şirketinde marka ve model yılına göre bazı araçların güncel kasko araç fiyatları şu şekilde;

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.