2024'te Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), %58,46 oranında artış gösterdi. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla birlikte araç sahipleri artık yılda bir kez, iki taksit halinde MTV ödemek zorunda olacaklar. Önceki yılda 1.479 TL olan MTV bedeli, 2024'te 2.343 TL'ye yükselecek. Benzer şekilde, 2023'te 3.323 TL olan bir aracın MTV miktarı 2024'te 5.265 TL'ye çıkacak. Elektrik motorlu araçlarda ise vergi, yeni karara göre tarifenin dörtte biri oranında ödenecek.

MTV’LER ARTIK BU ŞEKİLDE ÖDENECEK

Yeni yılla birlikte akaryakıt, trafik cezaları, vergiler ve araç muayene ücretlerine gelen ardı ardına zamlar, otomobil sahiplerini mali açıdan zorluyor. MTV ödemeleri konusunda belirsizlik yaşayan araç sahipleri için bir rahatlama haberi geldi. MTV ödemeleri artık bu şekilde gerçekleştirilecek.

SON 21 GÜN KALDI

MTV ödemeleri, aracın türüne, motor hacmine ve yaşına bağlı olarak belirlenir. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte ödenir.

İlk taksit için son ödeme tarihi 31 Ocak, ikinci taksit içinse 31 Temmuz olarak belirlenmiştir. MTV'nin ilk taksidi ay sonuna kadar ödenmezse araç sahipleri faiz ödemek zorunda kalacak.

ARAÇ SAHİPLERİ BAYRAM EDECEK

Son zamlarla cep yakan MTV taksitlerini ödemek için araç sahipleri kredi kartı kullanmaya başladı. MTV ödemeleri yapacak araç sahipleri için Garanti Bankası özel bir kampanya başlattı.

2024'ün başlangıç tarihi olan 1 Ocak'tan itibaren devam edecek olan bu kampanya, 31 Ocak'a kadar yani birinci taksitin son gününe kadar geçerli olacak.

Android’e iPhone özelliği yüklenecek! Android’e iPhone özelliği yüklenecek!

KAMPANYA ŞARTLARI NELER?

Ocak ayında ilk taksiti ödeme konusunda sıkıntı yaşayanlar için duyurulan 'Yarısını Öde' kampanyası duyuruldu. Garanti Bankası aracılığıyla yapılacak ödemelerde faizsiz ek taksit seçenekleri sunulacak. İki taksitte ödeme yapmak isteyenlerin öncelikle Garanti Bankası'na ait bir kredi kartına sahip olmaları gerekiyor. Kampanyaya katılım için SMS yoluyla başvuru yapılabilir.

Kampanyaya katılmak ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcunu faizsiz olarak iki taksitte ödemek isteyenlerin, 'MTV2' yazıp, kendi telefon numarasına gönderilen SMS'teki şifreyi 3340'a geri göndermeleri gerekiyor. Banka tarafından örnek olarak gösterilen format ise 'MTV2 ŞİFRE' şeklinde sunuluyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.