Birçok çiftçinin merakla beklediği destek ödeme tutarları açıklandı. Tarım ve orman bakanlığı tarım ürünleri için belirlediği analiz, nakliye ve depo kiralama ücretleri için ödenecek rakamlar belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığının Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KİRA DESTEĞİ NE KADAR?

Tarihi görüşme sona erdi! İşte detaylar... Tarihi görüşme sona erdi! İşte detaylar...

Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen ödemeler kapsamında lisanslı depolarda muhafaza edilen buğday, arpa, yulaf, çavdar, mısır, çeltik, pirinç için ton başına 6 lira, mercimek, nohut, fasulye, soya fasulyesi için 8 TL, ayçiçeği için 10 TL, fındık, zeytin ve zeytinyağı için 15 TL, pamuk için 25 TL, Antep fıstığı, kuru kayısı, kuru üzüm içinde 30 TL aylık kira desteği sağlanacak.

Bunun yanı sıra çiftçilere ton başına 25 ile 100 TL nakliye ücreti sağlanırken 6 ile 50 TL arasında da analiz ücreti desteği verileceği bildirildi.

ÖDEMELER KİMLERE YAPILACAK?

2023 yılı hasat dönemi kapsamında en az 6 süreyle belirtilen ücret ve miktarlarda olan üretici ve bunların örgütlerine kira desteği sağlanacak. Bunun yanı sıra kira, nakliye ve analiz ücreti desteğinden faydalanmak için mevcut üretim yılına ait ürünlerin depolama döneminin başlangıç tarihi ile birlikte içinde bulunduğu yılın son günü arasında lisanslı depolamaya girme şartının sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Üretici ve örgütlerin nakliye ile analiz ücreti desteklerinden yararlanması için kira desteği başvurusunda bulunması gerekmektedir. Kira desteğinden faydalanan üretim miktarı için nakliye ve analiz ücreti destekleme ödemesinin birden fazla yapılmayacağı bildirildi.

2023 yılı kapsamında kira, nakliye ve analiz desteği müracaatları 30 Haziran 2024 tarihine kadar devam etti. Bunların örgütlerinin kayığında kayıtlı bulunduğu il ve ilçe müdürlüklerinden başvuru işlemleri yapılabilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.