Milyonlarca emeklinin gelirini artıracak yeni yasal düzenlemeler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve birçok bakanlık çalışmalarını sürdürüyor.

Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem'in haberine göre, Bakanlıklar öncelikle belediyeler ve bankalar anlaşmalara yaparak emeklilerin hayatını kolaylaştıracak destekler için düğmeye bastı.

Emekli maaşları ve bayram ikramiyelerine yapılan zam, emeklilerin cebindeki yangına etkili olamadı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılının emekliler yılı ilan etmesiyle birlikte hükümet kanadında çalışmalar başladı.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis’in nisan ayında açılmasıyla birlikte yapılacak ilk düzenlemelerden birisinin emekliler ile ilgili olacağını ifade etti.

Emeklilerle ilgili yapılacak düzenlemeler 7 madde sıralandı.

1) FATURALARDA İNDİRİM

Söz konu yasal düzenlemede emekliler için yerel yönetimlerle belirli protokoller yapılacak. Bu protokollerde emeklilere su faturalarında indirim, ücretsiz ya da indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma hakları gibi destekler görüşülecek.

2) ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ DA İNDİRİM

Düşük maaşlı emekliler için doğal gaz ve elektrik faturalarının indirimli olması üzerinde de durulacak. Meclise taşınması beklenen düzenleme için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile protokol yapılacak.

3) UÇAK VE TRENLERDE İNDİRİM

Toplu taşıma dışında diğer ulaşım araçlarında uçak ve tren gibi araçların biletlerinde emekliler için ayrıcalık tanınması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile çalışmalar yapılacak.

4) EMEKLİLERE KİRA DESTEĞİ VERİLECEK

Yasal düzenlemede emekliler için barınma desteği de sağlanacak. Büyükşehirler başta olmak üzere emeklilere kira yardımı verilmesi planlanıyor.

5) BANKALARLA ANLAŞMA YAPILACAK

Emekliler için banka hizmetlerinde ayrıcalık tanınacak ve bankalarla protokol imzalanacak.

6) EMEKLİLER TATİL DESTEĞİ VERİLECEK

Tatil yapma imkanı bulamayan emekliler için kamu kurumlarının tesislerinde çalışmalar yapılarak emeklilere tatil imkanı sunacak.

WhatsApp’tan hayat kurtaran yenilik! Çoğu kişinin düştüğü hata geri alınabilecek WhatsApp’tan hayat kurtaran yenilik! Çoğu kişinin düştüğü hata geri alınabilecek

7) SEYYANEN ARTIŞ GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Emekliler için mevcut taban maaştaki seyyanen destekler ileriki dönemde yeniden belirlenecek. Öte yandan bu gelişmenin Temmuz'dan önce yapılacağı öne sürülüyor. Kök maaş, emekli aylık hesaplamalarında da değişiklik yapılması bekleniyor.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.