YSK'nın 14 Mayıs seçimlerine ilişkin takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre siyasi partilerin milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığı'na sunması gerekiyor. Bu kapsamda şu ana kadar Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi ve Millet Partisi milletvekili adaylarına ilişkin listeyi YSK'ya sundu.

LİSTEYİ YSK'YA İLK VEREN MHP OLDU

6 Nisan günü saat 22:00'da kamuoyuna duyurulan MHP Milletvekili aday listesi, 7 Nisan Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'den 1'inci sıradan aday oldu.

CHP GENEL MERKEZİ'NDE HAREKETLİ GECE

CHP'de 28. dönem milletvekili adayları listesi için geri sayımda ise sona gelindi. Dün akşam saatlerinde başlaması beklenen CHP MYK toplantısı ittifak partileri arasında çıktığı öne sürülen anlaşmazlıklar nedeniyle gece boyunca erteledi. CHP kurmayları, listeye son halini vermek için sabah saatlerinde toplantıya başlayabildi. Millet İttifakı çatısı altında bulunan Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti seçimlere CHP listelerinden girecek.

AK PARTİ SON RÖTUŞLARI YAPIYOR

Ak Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel ise vekil aday listesinin hazır olduğunu belirterek, "Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Bugün öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SÜRPRİZ İSİMLERİMİZ DE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuyla ilgili "Sürpriz isimlerimiz de mutlaka olacak, var. Yazar, çizer, entelektüel, bütün bu kesimlerden isimler var. Ondan sonra parti kurullarımızdaki çalışmalar sonuçlanıp listemizi Yüksek Seçim Kurulu'na verdiğimizde bu isimler kamuoyuyla zaten paylaşılacak. Sadece milletvekili adaylarımızı değil, önümüzdeki dönemin kabinesini ve üst yönetimini de şimdiden çalışmaya başladık. Bunların hepsini de vakti geldiğinde sizler vasıtasıyla milletimizin bilgisine sunacağız." demişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.