İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ile CHP Samsun Milletvekilleri Dr. Murat Çan ve Mehmet Karaman, SMG'yi ziyaretlerinde yaptıkları açıklamada ortak mesaj verdi. Vekiller, Millet İttifakı'nın 28 Mayıs seçimleri için sahada uyumlu bir çalışma süreci yürüttüklerini, halkın değişim istediğini söyledi.

AKYÜZ VE UZUN'LA GÖRÜŞTÜLER

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ile CHP Samsun Milletvekilleri Dr. Murat Çan ve Mehmet Karaman, Samsun Medya Grubu'nu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akyüz ve Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la görüşerek, bir süre sohbet etti. Usta, Çan ve Karaman; Akyüz ile Uzun'a çalışmalarında başarı diledi.

KILIÇDAROĞLU ARTIK DAHA AVANTAJLI

Görüşme sonrası Kanal S mikrofonlarına açıklamalarda bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, 28 Mayıs seçimleri için tüm vatandaşları sandığa davet ederek, "Bu önemli bir seçim. Türkiye açısından da referanduma dönüşmüş bir seçim. O yüzden vatandaşımızın sandığa gitmeleri çok önemli. 28 Mayıs'ta Millet İttifakı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'a göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar birinci turda oy oranı düşük çıkmış olsa da artık bu yeni bir seçim. Erdoğan alabileceği maksimum oyu aldı. Bundan sonra sandığa gitmeyen, Sinan Oğan'ı Muharrem İnce'yi destekleyen kesimin bizim tabanımıza yakın seçmen olduğunu biliyoruz. Millet İttifakı, bir ithamla, iftirayla karşı karşıya kaldı. Cumhur İttifakı iftiraya yönelik bir kampanya yürüttü. Bunun da ne kadar geçersiz olduğunu çok net bir şekilde vatandaş gördü. Sağ duyulu ve Recep Tayip Erdoğan'a oy veren seçmenlerin dahi bu seçimde bir kısmının oy vermekten kaçınacağını düşünüyorum. Şu anda yargı sayın Erdoğan'ın kontrolünde. Yasamayı Cumhur İttifakı aldı, yürütmenin de alınması durumunda tamamen kontrolsüz güç haline gelecek. Vatandaş bunu da görecek. 28 Mayıs için daha ümitliyim. Biz Millet İttifakı olarak da sahadayız. Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Ama ben milletimizin bir dengeleme yapmak istediğini, sahada görüyoruz" diye konuştu.

14 MAYIS'TA BİR KİŞİ KAYBETTİ

14 Mayıs'ta kazananın olmadığı fakat bir kişinin kaybettiğini kaydeden CHP Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan, "14 Mayıs'ta kazananı olmayan ama bir kişinin kaybettiği bir seçimi hep birlikte yaşadık. Devletin tüm imkanlarını kullanan, ekonomideki durumun üzerini örten, kara propagandayla vatandaşın esas dertlerini görmezden geldirmeye çalışan bir anlayışa karşı; yüzde 49'luk bir oyla yüzde 50'nin altında kaldı. Dolayısıyla kazananı olmayan ama bir kişinin kaybettiği bir seçimden bahsediyoruz. Bizler Millet İttifakı olarak bütün seçmenimizi tekrar sandıkla buluşturacağız. Kendimize ait oy oranımızı aldığımız gibi Sayın Erdoğan'ın karşısında bulunan, ona oy vermeyen seçmenin de oylarını kendi oylarımıza katmış olacağız. Cumhuriyetin 100. yılını idrak ettiğimiz bu dönemde saray kapılarında devlet başkanlarının kapısında kronometreyle bekletilmeyecek bir dönem yaşayacak bundan sonra. O nedenle milletimizin milli duyguları olan istiklali ve istikbali önemseyen, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete sadık olan vatandaşlarımızın katkı ve düşünceleriyle bu seçimden 28 Mayıs'ta galip çıkacağız.  Artık önümüzde yeni bir 100 yılın yeni binlerce yılın Cumhuriyetimizin pekişeceği bir dönemin öncüsü olacağız" ifadelerini kullandı.            

        

YÜZDE 51'LİK KİTLE ERDOĞAN'IN KARŞISINDA 

CHP Samsun Milletvekili Mehmet Karaman ise Millet İttifakı'nın tüm teşkilat ve örgütlerinin sahada olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

14 Mayıs'ta bir seçim geçirdik. Burada Cumhurbaşkanlığı seçimi neticelenmedi milletvekili seçimi neticelendi. Yasamada Cumhur İttifakı çoğunluğu elde etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Erdoğan yüzde 49 oy aldı. Erdoğan'ın karşısında yüzde 51'lik bir oy kitlesinin bulunduğunu görüyoruz. Bütün illerde ve ilçelerde teşkilatlarımız çalışıyor. Ben şuna inanıyorum ki milletimiz sağ duyuludur. Parlementoda yasamada kontrol Cumhur İttifakı'nda. Vatandaşımız yürütmeyi de Millet İttifakı'na vererek Türkiye'de bir dengeleme meydana getirecek ve Türkiye bir rahatlama ortamına girecektir. Bütün seçmenlerimizin sandık başına gitmesini  bekliyoruz."

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.