MHP İl Başkanı Karapıçak, Samsun'da gerçekleştirilen “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” toplantısıyla ilgili derğerlendirmelerde bulunarak, "İlçelerimizde çiftçilerimiz içinde bulunduğumuz ay itibariyle hasat edilen ürünlerin satışına yönelik taban fiyat uygulamalarından genelin memnun olduğunu, buna karşın en büyük sıkıntının da bu memnuniyetin ardından geldiğini gördük. İlgili kurumlarca açıklanan taban fiyat / alım fiyatları maalesef piyasada tüccarlar tarafından tam anlamıyla karşılık bulmuyor" dedi.

SAMSUN'DA SORUNLARI DİNLEDİLER

“Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” toplantılarının Samsun’da tamamlanması sonrası İl Başkanı Karapıçak açıklama yaparak ilçe çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Karapıçak, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin talimatlarıyla gerçekleştirilen “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” temalı toplantımızı geniş katılımla gerçekleştirdik. Bu program, toplantı ve ziyaretlerimizde ülkemizin içinden geçtiği bu kritik süreçte ekonomi, bölgedeki jeopolitik gelişmeler, mülteci sorunu, iç ve dış politika, terör, savunma sanayinde gelişmeler ile 2023 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler konularında bilgilendirme yapıldı. Programlarımızda katılımcıların soru, sorun ve önerilerini de dikkate aldık. Soruları ve sorunlara dair aydınlatılması gereken hususları açık bir dille ve net cevaplarla yanıtladık" diye konuştu.

"EN BÜYÜK SORUN TARIM GİRDİLERİ"

Karapıçak devamında yaptığı açıklamada bölgenin öncelikli konuları olan tarımsal üretim ve tarım girdileri konularında birçok soru ve sorun geldiğini söyleyerek; “İlçelerimizde çiftçilerimiz içinde bulunduğumuz ay itibariyle hasat edilen ürünlerin satışına yönelik taban fiyat uygulamalarından genelin memnun olduğunu gördük. Buna karşın en büyük sıkıntının da bu memnuniyetin ardından geldiğini gördük. İlgili kurumlarca açıklanan taban fiyat / alım fiyatları maalesef piyasada tüccarlar tarafından tam anlamıyla karşılık bulmuyor. Özellikle fındık, buğday ve ayçiçeğinde bu sorunları dinledik. Notlarımızı aldık ve ilgili kurumlara iletmek üzere bilgi notlarını ve raporlarımızı hazırlayarak ilettik ve iletmekteyiz” ifadelerini kullandı. 

"SÜREKLİ SAHADAYIZ"

Sadece seçim döneminde değil sürekli olarak sahada olduklarını söyleyen Karapıçak; “Göreve geldiğimiz günden bugüne gerek Genel Merkezimizin talimatlarıyla gerek ise il başkanlığımızın düzenli ve planlı programlarıyla tam bir alan hakimiyeti oluşturarak 17 ilçemize her kesimden binlerce hemşerimizle bir araya geldik. Tüm kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ettik, sivil toplum kuruluşlarımızla ilimizi, bölgemizi, ülkemizi konuştuk, sorunları dinledik, projeleri gördük takipçisi olduk.” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.