Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında on beş farklı ilde on beş farklı temayla düzenlenen geleneksel kış kampları başladı. Bu kapsamda ülkemizin farklı şehirlerindeki üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren 120 yabancı öğrenci, Samsun İl Müdürlüğü'nün düzenlendiği “Gönül Coğrafyası” temalı kış kampına katıldı.  Kampın ilk gününde, Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar memleketi Samsun'da Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen etkinlikte 22 devletten uluslararası öğrencilere Türkiye ve gönül coğrafyası kavramını anlattı. 

'120 ÖĞRENCİ KATILIM SAĞLADI'

“Gönül Coğrafyası” temalı kış kampında konuşan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, "Üniversitelerde birinci dönemin sona ermesiyle birlikte bakanlığımız, her sene ara dönemde, gençlerimizin en iyi şekilde zamanlarını değerlendirme adına gençlik kampları düzenliyor. 15 farklı ilde 15 farklı temalarla kamplarımız açıldı. Samsun'da da “Gönül Coğrafyası” temalı kamp düştü. Yani, Türkiye'de okuyan farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizi misafir ediyoruz. 20 ilden toplam 120 genç bizlere bildirildi. Kamp sürecinde farklı farklı etkinliklerimiz olacak" diye konuştu. 

'ÇOK KEYİF ALDIK'

Kampın ilk gününde söyleşi yapan Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar, "Ben öğrencilere Türkiye'yi anlatacaktım ama, onlar birer üçüncü göz, onlar bize anlatması lazım ki biz neyi doğru neyi yanlış yapıyoruz. En çok hoşuma giden, 'Bizde farklılık nedir?' diye sorduğumda, söyledikleri ne yemek nede başka bir şeydi. İlk söyledikleri, sıcak kanlılıktı. İnşallah onu kaybetmeyiz. Bu ülkeye okumak için gelenlere diğer coğrafyalardan farklı bir özelliğimizi gösterip, sıcak kanlılığımızı gösteririz ve onlarda sıcak kanlılıkla ülkelerine döner. Buradan ayrılırken çok güzel bir şekilde ayrılmalarını istiyorum. Çünkü 5 sene burada okuyorlar. Gelen öğrencilerle sohbet ettik çok da keyif aldık" dedi. 

SAMSUNSPOR FORMASI HEDİYE EDİLDİ 

“Gönül Coğrafyası” temalı kış kampına Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı,  UDEF Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman katıldı. Programın sonunda, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Mete Yarar'a 55 numaralı Atatürklü Samsunspor forması hediye edildi. Yarar, 'Bir Samsunluya verilebilecek en güzel hediye' diyerek teşekkür etti. Konferans sonrası, Yarar, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Haber Kaynak: Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.