Samsun'da Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, üreticinin artan maliyetler karşısında tek umudunun açıklanacak fındık fiyatı olduğunu söyleyerek, "Kilosu en az 60 TL olmalı" dedi.

KİLO FİYATI EN AZ 60 TL OLMALI

Ergün, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, üreticilerin 2022 fındık fiyatını beklediğini söyledi. Ferda Ergün, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2021 yılı fındığını kilosu 44 TL'den satışa çıkarttığını belirterek, "2022 yılı fındık fiyatının kilosu en az 60 TL olmalı. Mazot, gübre fiyatları oldukça yükseldi. Üretici bu nedenle çok mağdur oldu. Üreticinin şu an tek umudu fındık. Umarız fındık ile ilgili açıklanacak fiyat hayal kırıklığı yaratmaz ve üreticinin de, bu sezon en azından fındık sayesinde yüzleri güler" diye konuştu.

REKOLTE DÜŞÜK OLACAK

Terme Ziraat Odası Başkanı Ergün, mağduriyetlerin giderilmesi için 2022 yılı fındık fiyatının biran evvel açıklanması gerektiğini de kaydederek, rekolte için ise şöyle konuştu:

"Bu sene havalar geçen yıldan daha soğuk oldu. Bu nedenle fındıkta geç doğum yapıldı. Tahminimiz bu yıl rekolte, geçen seneden daha düşük olacaktır."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.