TRABZON (AA) - DUYGU AVUNDUK- Trabzonlu Mustafa Topçu, gününün neredeyse tamamını 5 ay önce satın aldığı "Paşa" adlı papağanıyla geçiriyor.

50 yaşındaki 2 çocuk babası Topçu, bir akrabasının yaklaşık bir yıl önce hediye ettiği "Sultan" adlı papağanla arkadaşlık etmesi için 5 yaşında "jako kongo" cinsi papağan satın aldı.

Çocukluğundan itibaren birçok hayvan besleyen ve papağanlarıyla hayvan sevgisi daha da artan Topçu, "Sultan"ın ölmesi üzerine "Paşa" adını verdiği ikinci papağanına daha çok bağlandı.

Neredeyse günün tamamını birlikte geçirdiği Paşa'yı güvenlik kameraları üzerine satış yaptığı iş yerine de götüren Topçu, papağanıyla gün boyu ilgileniyor.

Topçu, gözü gibi baktığı papağanını, park ve caddelerde gezerken, dolmuşa bindiğinde hatta markette alışveriş yaparken dahi yanından ayırmıyor.

Mustafa Topçu'nun, arkadaşlarıyla çay bahçesinde oturup sohbet ederken de yanında getirdiği Paşa'ya çocuklar başta olmak üzere çevredeki vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

- "Artık o benim bir parçam"

Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paşa ile birbirlerine alışmalarının kolay olmadığını belirterek, "5 aydır birlikteyiz. İlk başlarda ellerimi parçaladı, 'Öpücük ver' dediğimde ısırıyordu, dışarı getirdiğimde bana biraz daha yakınlaştığını fark ettim. Artık nereye gitsem birlikteyiz." dedi.

Paşa'yı evladı yerine koyduğunu dile getiren Topçu, papağanının da kendisine güvendiğini söyledi.

Topçu, Paşa'ya çok alıştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"O kadar alıştım ki işe bile birlikte gidiyorum. Evden çıkarken onu almazsam bir şeyimi unuttuğumu düşünüyorum. Cüzdanımı unutsam o kadar olmaz. Onsuz hiçbir yere gidemiyorum. Çalışırken iş yerinin kapısının önüne bırakıyorum, beni bekliyor. İnsanlar ona 'kuş' dediğinde kızıyorum. O artık benim bir parçam. Paşa'sız olmuyor."

- "Kafesteki dik duruşu nedeniyle Paşa ismini verdim"

Papağanına, kafesteki dik duruşu nedeniyle "Paşa" ismini verdiğini anlatan Topçu, "Paşa'ya çekirdek, mısır, fındık, fıstık, armut ve incir yediriyorum. İnsanlar en çok 'Konuşuyor mu?' diye soruyor. Paşa konuşmasa da olur. Bana olan sevgisi, kendisine yaklaştırması yetiyor. Konuşması da kendi isteğine bağlı, illa konuşsun diye çaba sarf etmiyorum." diye konuştu.

Paşa ile Topçu'nun arkadaşlığını gören 79 yaşındaki Yakup Yiğitsoy, "Maşallah, ben ömrümde böyle bir şey görmedim. Ne güzel yetiştirmiş, alıştırmış kendisine, çocuğu gibi ilgilenmiş." dedi.

Temel Bayraktar ise "Paşa ile Topçu'nun arkadaşlığına hayran kaldığını dile getirdi.