Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Amerika’daki silahlı saldırıya ilişkin, “Gerek Avrupa’da gerek Amerika’daki bu terör hadiseleri bu konuda bütün dünyanın el birliğiyle mücadele etmesi gerektiğini gösteriyor. Bu terör hadisesini lanetliyorum, kınıyorum. Amerikan halkına da taziyede bulunuyorum” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Slovenya Tarım, Orman ve Gıda Bakanı Dejan Zidan ile bir araya geldi. Bakanlık’ta gerçekleşen kabulde Bakan Eroğlu, işbirliğini geliştirmelerinin gerektiğini belirterek, Slovenya’nın ormancılık açısından zengin bir ülke olduğunu ve ormanlarının çok verimli olduğunu ifade etti. Bakan Zidan’ın Türkiye’deki arıcılar konferansına geldiğini söyleyen Eroğlu, “İnşallah biz de bal üretimi için çok büyük destek veriyoruz. Birlikte işbirliği yapabiliriz. Buna özel bir isim bulduk; bal ormanları diye. Kendisi için İngilizce bir ‘Bal Orman Eylem Planı’ hazırladık” diye konuştu.

“Bu terör hadiseleri bütün dünyanın el birliğiyle mücadele etmesi gerektiğini gösteriyor”

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bakan Eroğlu, ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere gerçekleştirilen silahlı saldırının hatırlatılması üzerine, “Her türlü saldırıyı lanetliyoruz. Biz daha önce şunu söyledik. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bütün terör örgütleri mutlaka yok edilmek zorundadır. Terör ateşi sadece bizi yakmaz. Bütün dünyayı yakar diye söyledik. Nitekim gerek Avrupa’da gerek Amerika’daki bu terör hadiseleri bu konuda bütün dünyanın el birliğiyle mücadele etmesi gerektiğini gösteriyor. Bu terör hadisesini lanetliyorum, kınıyorum. Amerikan halkına da taziyede bulunuyorum. İnşallah başka terör hadiseleri de dünyada olmaz” açıklamasında bulundu.

“Bakanlığımız, TİKA ile birlikte Afrika’daki takriben 1 milyon 800 bin kişiye su götürdük”

“Suriye ve Irak’tan gelen etnik kimliğine bakmadan bütün herkese kucağımızı açtık, destek veriyoruz” diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

“Şu ana kadar 25 milyar dolarlık destek verdik, ekmeğimizi paylaştık. İnsanlık bu. Şu anda 3 milyon insana bakıyoruz. Bunların içinde her türlü etnik unsur var. Türk’ü var, Kürt’ü var, Hristiyan’ı Süryani’si var. Ama biz onların kimliğine, etnik unsurlarına, dinine bakmıyoruz. İnsan olarak herkesi kucaklıyoruz. İyi ki Türkiye var. Şu anda Türkiye bütün dünyadaki fakir ülkelere yardım ediyor. Sadece Bakanlığımız, TİKA ile birlikte Afrika’daki takriben 1 milyon 800 bin kişiye su götürdük. Ayrıca Gayri Safi Milli Hasıla başına fakir ülkelere en çok yardım eden Türkiye şu anda.”

“Terörle mücadelemizde ancak işbirliği yaparsak başarılı oluruz”

ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin Bakan Zidan ise “Modern zamanımızın bir hastalığıdır terör. Terörle mücadelemizde ancak işbirliği yaparsak başarılı oluruz. Böyle eylemleri ve saldırıları önlemek çok önemli ama bunun en önemli unsurlarından biri de işbirliğidir ve karşılıklı saygıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Slovenya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Zidan, “Çünkü Slovenya’nın sadece Türkiye Almanya ve Fransa’yla anlaşmaları söz konusudur. Arıcılık konusu da bizi bağlayan bir konu. Arıcılık konusunda ve arıların korunması konusunda Birleşmiş Milletler büyük bir ihtimalle 20 Mayıs’ı Dünya Arı Günü ilan edecektir. Türkiye’nin bu konuda çok büyük çaba içinde olduğunu biliyorum. Arıları korumak sadece arıcılık için değildir ama dünyadaki açlıkla mücadele eylemlerinde de bizi bir araya getirecek önemli bir noktadadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iki bakan birbirlerine hediye takdim etti.