Türk girişimcilerin son dönemde tarım başta olmak üzere en çok yatırım yaptığı bölge Etiyopya haline geldi. Ekonomisinin neredeyse tamamı ithalata dayalı olan Etiyopya’nın önde gelen tarım ve gıda fuarlarından olan Addis Agrofood&Pack Tarım, Tarım Makineleri, Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı, bu yıl 8-11 Aralık 2017 tarihleri arasında Etiyopya’da düzenlenecek.

Etiyopya’da, Addis Agrofood Tarım, Tarım Makineleri, Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı, Ladin Grubu ev sahipliğinde düzenlenecek. 8-11 Aralık 2017 tarihleri arasında 5’incisi gerçekleşecek olan fuara, birçok ülkeden katılım sağlanıyor. Bu sene ise bu taleplerin iki katına ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin önemli markaları da fuara katılacak.

Etiyopya hem açlıkla savaşan hem de çok yüksek miktarlarda gıda ithalatı yaparak geçimini sağlayan bir ülke konumunda. Bu da uluslararası şirketler için oldukça iyi bir iş fırsatı anlamına geliyor. Türk şirketler de Addis Agrofood&Pack Fuarı ile bu pazarı tanıtıyor ve yeni ihracat kapılarını açma imkanı buluyor. Gıda ve gıda işleme endüstrisinden, ekim işlerine, hayvancılıktan, tarım makinelerine, endüstriyel yapılardan, tarımsal taşımacılığa kadar pek çok firma bu fuarda buluşuyor. Diğer yanda ise çiftçiler, tarım makineleri sanayicileri, hayvancılıkla uğraşanlar, mühendisler, kamu kurumları kooperatifleri, tohumculuk, fide ve bahçecilik ile geçimini sağlayan ziyaretçiler fuara büyük ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Addis Agrofood&Pack Fuarı’na Aksaray, Konya, Adana ve İzmir gibi şehirlerden ilk kez katılım gösteren un firmaları, buğday ve yem siloları, tavukçuluk firmaları, süt sağım firmaları ve yem makine üreticileri, 2016 yılında Etiyopya’daki buğday üretimi potansiyelinin farkında olarak ilk kez bu bölgeye ihracat gerçekleştirdi ve 2017 senesinde de katılacaklarını ifade etti.