Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın Karadeniz'deki İYİ Parti il başkanları ile fındık konusunda toplantı gerçekleştirdiğini belirten Genel Başkan Meral Akşener, "Kalkınma Başkanlığımız ve Ekonomi Başkanlığımız çalıştı, onlara göre fındık fiyatı 74 lira olmak zorundadır" dedi

"BUNUN PEŞİNDE OLACAĞIZ"

Akşener, Giresun'un Yağlıdere, Espiye ve Bulancak ilçelerini ziyaret ederek, fındık hakkında açıklamalarda bulundu.  Akşener, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın Karadeniz'deki İYİ Parti il başkanları ile fındık konusunda toplantı gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi:
"Sizlerle konuşuldu, üreticilerimizle konuşuldu ve bir fiyat ortaya çıktı. Bu fiyat 3,5 ile 4 dolar arasında asgari bir fiyat. Bizim Kalkınma Başkanlığımız ve Ekonomi Başkanlığımız da oturdu bu bilginin ışığında, bu sizden gelen bilgi. Yani bu açıklanan para sizin talebiniz, onu duyurduk. Kalkınma Başkanlığımız ve Ekonomi Başkanlığımız çalıştı, onların dediği de şu; 74 lira olmak zorundadır. Bunu biz nasıl hesapladık, Türk lirası olarak nasıl hesapladık? Son 5 yılın girdi maliyetlerine baktık, son 5 yılın üretim maliyetlerine baktık, yapılanlara baktık, edilenlere baktık, sonuç olarak Türkiye'nin geldiği ekonomik noktaya baktık ve sonuçta 74 lirayla ancak bu işin götürülebileceğini hesapladık. Bunu ilan ediyorum ve bunun peşinde olacağız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.