Memur ve emeklilerin son zamanlarda en çok merak ettiği ve beklediği temmuz maaş zam oranları geliyor.yıl içinde ocak ve temmuz olmak üzere her 6 ayda bir geriye dönük belirlenen enflasyon oranına göre maaşlara zam yapılıyor. Memur ve memur emeklisi için maaş zammını belirleyen diğer faktör ise iki yılda bir yenilenen toplu sözleşme görüşmeleridir. bu görüşme geçen yıl yapılmıştı.Buna göre; memur ve emeklisine 2022’de yüzde 5+7, 2023’te yüzde 8+6 zam yapılacaktı. Fakat yılbaşında yüzde 2.5’lik ek düzeltmeyle ocak zammı yüzde 7.5 olarak belirlendi. Temmuzda ise yüzde 7 sözleşme zammı yapılacak.

YÜZDE 40 SEVİYESİNE DAYANACAK

Son 6 aylık kümülatif enflasyon oranı yüzde 38.52 olarak hesaplanıyor.Açıklanan rakamların bir miktar daha yüksek çıkması halinde bu oranın yüzde 40’ı bulması olasılıklar dahilinde.

TABAN MAAŞTA YÜKSEK ARTIŞ BEKLENİYOR

Emekliye, memura ve çalışana Temmuzda ek destek düzenlemelerinin yapılması dabeklentiler arasında. En düşük emekli maaşı Ocak ayında 1.500 liradan, 2 bin 500 liraya yükseltilmişti.Bu maaşın 2 bin 750-3 bin liraya çıkarılması öngörülüyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.