Toplam 600 milletvekili Meclis'te görev almaya hazırlanırken vatandaş ise TBMM'nin açılış tarihini merak ediyor. Peki, yeni dönem Meclis ne zaman açılacak? TBMM çalışmalarına ne zaman hangi tarihte başlayacak?

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? 

TBMM 14 Mayıs seçimlerinin YSK tarafından kesin olarak açıklanmasından 3 gün sonra açılacak.

YSK takvimine göre; kesin seçim sonuçları 19 Mayıs'ta Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

YSK SEÇİM TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK? 

20 Mayıs'ta ikinci tur için gümrük kapılarında ve yurt dışı sandık noktalarında kütüğü yurt dışında bulunan Türk vatandaşları oy vermeye başlayacak. 24 Mayıs günü ise yurt dışında oy verme süreci son bulacak. Ayrıca aynı gün radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçim propaganda dönemi de 27 Mayıs'ta saat 18.00'de sona erecek. 28 Mayıs Pazar günü ise Türkiye sandık başına gidecek.

29 Mayıs'ta ise YSK tarafından Cumhurbaşkanı seçim sonuçları ilan edilecek. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı aynı gün ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların süresi 17.00'de sona erecek ve itirazlar ilçe seçim kurullarınca en geç 23.59'a kadar karara bağlanacak. 30 Mayıs'ta ise aynı süreç ilçe seçim kurulu kararları ile il seçim kurullarına yapılacak itirazlar için işleyecek. 31 Mayıs'ta da il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK'ya yapılacak itiraz süresi sona erecek. 1 Haziran'da da il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak ve kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

MECLİS'TE YENİ MİLLETVEKİLLERİ İÇİN KAYIT HAZIRLIĞI

TBMM'de, genel seçimin ardından mazbatasını alarak kayıt yaptıracak 28. Dönem milletvekilleri için hazırlıklara başlandı.

Meclis Şeref Holü'nde, 28. Dönem milletvekilleri için kayıt masaları oluşturuldu.Mazbatasını aldıktan sonra kayıt için Meclise gelecek milletvekillerini üç giriş kapısında mihmandarlar karşılayacak. Milletvekilleri, Türk bayrakları ve TBMM flamalarıyla süslenen Şeref Holü'ne geçerek kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

TBMM, kayıt işlemleri için 15 Mayıs Pazartesi gününden itibaren hazır olacak. Kayıt işlemi yaptıranlara milletvekili rozeti verilecek, Genel Kurul oylaması ve yoklaması için parmak izi de alınacak.

Meclisi gezmek isteyen milletvekillerine talepleri halinde de bir rehber eşlik edecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.