Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığının deprem bölgesi için yaptığı sipariş üzerine, "Fabrika gibi okul" olarak nitelenen, başta devlet kurumlarına olmak üzere "Ata Kimya" markasıyla temizlik malzemesi üretimi yapılan okulda, yoğun bir mesai başladı.

"15 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK"

Okul Müdürü Melek Çelebi, siparişin 8 tonluk ilk bölümünün tırla bugün deprem bölgesine gönderildiğini belirtti. Çelebi, "Okulumuzda günlük 30 ton üretim kapasitesine sahibiz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yoğun mesaisiyle 6 tır 120 tonluk temizlik ürününü 15 gün içinde tamamlayarak Kilis'e göndereceğiz." dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ SEFERBER OLDU"

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar da bu zor zamanları birlik içinde aşacaklarını vurgulayarak, "Yıllık önemli bir üretim hacmi bulunan Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulumuz bölgenin ihtiyacı olan temizlik ürünlerini üretecek. Bu ihtiyaca en kısa sürede cevap vermek için okulumuz bünyesinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz seferber oldu." diye konuştu.

Kentteki meslek liselerinde sobadan seyyar tuvalete önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Ağar, yaraların sarılmasında meslek liselerinin üzerine düşen görevi zor zamanlarda en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.