İSTANBUL (AA) - Renault Grubu, "rekor" sonuçlara dayanan yeni stratejik planı Drive the Future 2017-2022 kapsamında, gelecek 6 yıl boyunca Ar-Ge'ye 18 milyar avroluk yatırım yapmayı, 5 milyondan fazla araç satışı gerçekleştirmeyi, 70 milyar avronun üzerinde yıllık gelir, yüzde 5'lik büyüme ile yüzde 7'den fazla işletme marjı ve her yıl pozitif nakit akışı elde etmeyi hedefliyor.

Şirket açıklamasına göre, Renault Grubu, 6 yıllık yeni planı Drive The Future'ı açıkladı. Renault Grubu'nun "herkes için, bugün ve yarın sürdürülebilir hareketlilik" vizyonuna uygun olan Drive The Future planı, bu 6 yıl boyunca şirketin 70 milyar avronun üzerinde yıllık gelir, yüzde 5'lik büyüme ile yüzde 7'den fazla işletme marjı ve her yıl pozitif nakit akışı elde etmesini sağlayacak.

Bu plan kapsamında gelecek 6 yıl boyunca Ar-Ge'ye 18 milyar avroluk yatırım yapacak olan Renault Grubu, toplamda 12 elektrikli araç modeliyle elektrikli araç kategorisinde liderliği hedefliyor.

Renault Grubu, Drive The Future planı ile hafif ticari araç ve yeni sıfır emisyonlu elektrikli araçlar da dahil olmak üzere, ürün yelpazesini genişletmesi ve başarısını küresel satış ağına dayandırması sebebiyle, 2016 yılında gerçekleşen 3,47 milyon birim araç satışına kıyasla, önümüzdeki 6 yıl boyunca araç satışlarının yüzde 40'tan fazla bir büyümeyle 5 milyonun üzerinde olacağını tahmin ediyor.

Planın ayrıca, finansal disiplini ve maliyet etkinliğini korurken, Ar-Ge'ye ve "dünyanın en büyük otomotiv ittifakı" olan Renault-Nissan-Mitsubishi olmak üzere küresel ölçek ekonomilerine de kaldıraç etkisi yaratması bekleniyor.

Drive The Future planı, Renault Grubu'nun son planı olan ve "rekor" bir büyüme ve işletme karıyla sonuçlanan, Nissan İttifakı'nda elde edilen ortak kazançları artıran, bölgeleri güçlendiren, ürün karışımını ve Avrupa'daki sıfır emisyonlu araçlarda liderliği artıran Drive the Change'in attığı "sağlam" temeller üzerine inşa edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, şunları kaydetti:

"Renault Grubu, bugün geleceğe güvenle bakan, sağlıklı ve karlı bir global şirket. Drive The Future, önemli bölgelerdeki ve ürünlerdeki yatırımlardan fayda sağlayan güçlü ve sürdürülebilir büyüme ortaya koymakla, ittifak kaynaklarında ve teknolojilerinde kaldıraç etkisi yaratmakla ve maliyet konusundaki rekabet gücümüzü artırmakla ilgili. Renault çalışanları tarafından da desteklenen bu yeni plan, hızla değişen endüstrideki inovasyon ve büyüme potansiyelimizi açığa çıkaracaktır."