Kastamonu Belediyesi Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmak amacıyla görevinden istifa etti.

Babaş, istifa dilekçesini Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Saim Sayan’a sundu. Sayan, Belediye Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş’ın istifasını kabul ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ayrıca Sayan, Babaş’ın Belediye bünyesinde yapmış olduğu hizmetlerden ötürü kendisine teşekkür etti.

Öte yandan Babaş, istifasının ardından Belediye personelini ve birimleri gezerek vedalaştı. Yaklaşık olarak 25 yıldır Kastamonu Belediyesi’nde görev yaptığını belirten Babaş, istifasının kendisini için çok zor bir karar olduğunu söyledi. Mevcut Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ile Kastamonu Belediyesi’nde unutulmayacak anılarının bulunduğunu ifade eden Babaş, kendisine verilen görevleri her zaman layıkıyla yapmaya çalıştığını kaydetti. Babaş, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle yeniden Belediye Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklaması üzerine kendisinin Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olduğunu söyledi.

Babaş, aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere Ankara’ya AK Parti Genel Merkezi’ne gitti. Ayrıca Babaş’ın yakın bir zamanda aday adaylığı için bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

Öte yandan Tahsin Babaş’tan boşalan Fen İşleri Müdürlüğü görevine vekaleten İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Şefi Mehmet Emin Tuncay, KASKİ Müdürlüğüne ise vekaleten KASKİ Müdürlüğü Şefi İsmail Ümit Güler atandı.