Elazığ’da geleneksel hale gelen avcılar bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Elazığ’da Kara Avcılar Derneği tarafından her yıl geleneksel hale getirilen avcılar bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şahinkaya Köyü mevkiinde boş bir arazide gerçekleşen etkinlikte bir araya gelen avcılar, trap atışlarında yarıştı. Farklı kulvarlarda kıyasıya yarışan avcılar, ödülleri almak için büyük çaba gösterdi.

Avcılar bayramının her yıl geleneksel olarak yapıldığını belirten Kara Avcılar Derneği Başkanı Erdoğan Durmaz, “2017-2018 av sezonunun tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Trap atışları yapıldı. Ardından çekiliş var ve daha sonra yemeğimiz olacak. Biz sürdürülebilir bir avcılık diyoruz. Nasıl bizden önceki avcılar av popülasyonunu bize bıraktıysa bizde bizden sonraki geleceklere bırakalım. Ülke avcısına rast gele diyorum. Katliam yapmayalım, kurallar içerisinde avlanalım” dedi.

Av sezonunun hayırlı olmasını dileyen 34 yıllık avcı Celal Ser’de , “Etkinliğimiz çok güzel geçiyor. 13 yaşında ava başladım. Köpeğim ve ekipmanım var. Bilinçli bir avcıyım. Bilinçsiz avcılar, hiçbir evrakı olmadan av yaparlar. Ama bizim gibi bilinçli avcıların tüm evrakları vardır. Sezonuna göre avlanırım ve sezon bitince bırakırım” diye konuştu.

Etkinlik, trap atışlarında dereceye giren yarışmacılara tüfek, kupa, madalya verilmesi ve hediyelerin verileceği çekilişin yapılması ile sona erdi.