Daha önce kentin kayyumu olarak görev yapan Vali Tuncay Sonel ile Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu arasında işletme krizi yaşandığı ifade ediliyor.

Tunceli kent merkezindeki Mameki Parkı’nda bulunan bir kafeteryaya fazla yer işgal ettiği ve çimlere zarar verdiği ifade edilerek tebligat yapan 6 zabıtanın gözaltına alındığı ifade edildi. Zabıtalardan 6'sı serbest bırakılırken 1'i hala gözaltında tutuluyor. Zabıtaların gözaltına alınması talimatını ise  bizzat Vali Tuncay Sonel işyerine gelerek verdi. 

Belediye başkanının iddiaları

Olaydan sonra Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Vali Tuncay Sonel arasında karşılıklı ithamlar gidip geldi. Maçoğlu medyayı toplayıp şu iddialarda bulundu:

-29.05.2019 tarihinde Artukbey adlı işyerine giden Zabıta memurları, konu hakkında yasal işlemler yapmak amacıyla gerekli tutanak tutma işlemlerine başlamıştır. Bu arada işyeri sahipleri tarafından Zabıta görevlilerine tehdit ve hakaretler yapılmış ve durum işyeri sahiplerince Tunceli Valisine bildirilmiştir. 
-Tunceli Valisi Tuncay Sonel ekip ve korumaları ile birlikte Artukbey adlı işyerine gelmiş, Zabıta görevlilerinin tuttuğu tutanaklara  el koymuş ve  tehdit ve hakaretler ile zabıta memurlarını işyeri dışına çıkarmıştır. 

Bu da yetmezmiş gibi, tüm zabıta çalışanlarının telefon ve kimliklerine el koymak suretiyle gözaltına aldırmıştır. Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürülen zabıta elemanlarımız 1 çalışan hariç tamamı yaklaşık 2 saat sonra hiçbir ifade alınmadan serbest bırakılmıştır.

Tunceli Valiliği'nden açıklama geldi

"Valimiz Sayın Tuncay Sonel’in Belediye Başkanlığı görevini de yürüttüğü dönemde, çöplük ve bataklık durumda olan alanlar, yeniden düzenlenerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu kapsamda Munzur Nehri kıyısında 80 bin metrekarelik yeşil alana ve birçok sosyal donatıya sahip olan Mameki Parkı da bunlardan biridir. Mameki Parkı içerisinde bulunan 3 işletme hem belediyenin gelirlerine hem de istihdama katkı sunması amacıyla kiraya verilmiştir.

-Türkiye genelinde 55 şubesi bulunan özel bir işletme de (Artukbey Kahve) Tunceli’de yatırım yapıp, istihdam ve turizme katkı sağlamasına karşı, yeni seçilen belediye başkanı, zabıtalar marifetiyle bu işletmeye keyfi uygulamalar yapmaya başlamıştır.

-Son olarak işletme sahibinin daveti üzerine bugün Artukbey Kahve adlı işletmeye gidilmiş, içeride zabıtaların işletmedeki müşterileri rahatsız edecek şekilde davranışlarda bulunmaları üzerine kendilerine dışarı çıkmaları ve keyfi uygulama yapmamaları söylenmiştir. Olay yerinde gelen 7 zabıtanın bilgileri alınmış ve bir zabıtanın FETÖ/PDY kapsamında hakkında yakalama kararı olduğu tespit edilerek gözaltına alınmıştır.