SAMSUN'DA TEZ KOOP- İŞ SENDİKASI ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI

OMÜ'de uzun bir süredir masada olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için görevlendirilen Türk Ağır Sanayii Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası'nın (TUHİS) Tez Koop-İş Sendikası üyesi çalışanlara yüzde 5 zam önerdiği açıklandı. TEZ KOOP-İş Sendikası üyesi üniversite çalışanları Perşembe günleri yaptığı eyleme bu haftada devam etti.

"YÜZDE 5 ÜCRET ZAMMI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Üniversitenin giriş kapısından rektörlük önüne yürüyen burada basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklamayı Tez-Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın okudu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü adına bağlı olduğu Türk Ağır Sanayii Ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası'nın (TÜHİS) işçilere birinci yıl birinci altı ay dönemi için % 5 ücret zam teklif ettiğini aktaran Sayın, “Hayat pahalılığının giderek arttığı, enflasyon oranlarının rekor seviyelere ulaştığı, elektrik, doğalgaz, gıda, yakıt gibi yaşamsal önemdeki temel tüketim maddelerine ve hizmetlere her geçen gün yeni zamlar eklendiği, çalışanların giderek daha fazla yoksullaştığı bir dönemde işveren sendikasının yüzde 5 ücret zammı teklifi kabul edilebilir değildir” dedi. 

"EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRIDIR"

Üniversitede çalışan işçilerin yıllardır günde 8 saat, haftada 40 saat çalıştığını ve Cumartesi ve Pazar günlerinin hafta tatili sayıldığını aktaran Sayın, TÜHİS'in bu hakka göz diktiğini belirtti. TÜHİS'in işçilerin çalışma saatleri arasında ikilik çıkarmak istediğini belirten Sayın, “Aynı işyerinde aynı işi yapan işçilerin bir kısmı haftada 40 saat çalışırken, diğer işçiler haftada 6 gün, 45 saat çalıştırılmak istenmektedir. Aynı işyerinde çalışan işçiler arasında bu tür bir eşitsizlik, çalışanlar arasında huzursuzluk yaratmaktadır, eşitlik ilkesine açıkça aykırıdır. Toplu iş sözleşmemizde yer alan hükümler yıllar süren mücadeleler sonucunda kazanılmış haklardır. Sendikamız tarafından kazanılmış haklarda hiçbir şekilde geriye gidilemeyeceği açıktır. dedi.

"ÜCRETTE VE SOSYAL HAKLARDA EŞİTLİK"

Sayın sözlerine şöyle devam etti: "Eşitlik ilkesine uygun olarak kamu kurumlarında benzer hizmet gruplarında çalışan işçiler arasında ücrette ve sosyal haklarda eşitlik sağlanmalıdır. Yıllarca verilen mücadeleler sonucu toplu iş sözleşmesi ile kazanılmış olan haklar geriye götürülmemelidir.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi işçilerine diğer kamu kurumlarındaki işçi ücretlerinin altında ücret dayatmasından vazgeçilmelidir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.