Orta Karadeniz Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (ORKASİFED) Başkanı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yüksek İstişare Kurul Üyesi Emin Bahri Uğurlu, elektrik ve doğalgaz zamlarının sanayiciyi zor durumda bıraktığını söyledi.

"SANAYİCİ ÇOK ETKİLENİR"

Ülkede enflasyon yangınının hala söndürülemediğini ifade eden Uğurlu, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Bu yangının söndürüleceğine dair umutlanmıştık ancak şu an bu durumun içinden sanayici ve iş adamları nasıl çıkılacağını bilemiyor. Elektrik ve doğalgaz zamları da sanayicinin üretimini doğrudan olumsuz etkileyecek boyuta geldi. Özellikle enflasyon sanayiciyi çok etkiliyor" dedi.

"DESTEK SAĞLANMALIDIR"

Uğurlu, sanayicinin maliyetleri karşılayamadığını vatandaşın da geçim sıkıntısı içinde olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Elektrik ve doğalgaz zamları her kesimi etkilemeye başladı. Bu zamlar üretimi etkileyecek. Hem sanayici hem vatandaşın bu zamlar ve enflasyon nedeniyle sıkıntı çekmesi, gerginliğe neden olacaktır. Bu nedenle enflasyon yangını biran evvel söndürülmeli. Bununla birlikte sanayicileri rahatlatmak için finansal destekler sağlanmalıdır. Sanayiciler için uygulanan ucuz kredi konusunda, bankalar ortamı riskli gördükleri için bu kredileri vermiyorlar. Sanayici ve dar gelirli vatandaş için elektrik, doğalgaz destekleri gündeme getirilmelidir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.