"Ev işlerini neden kadınlar yapar, bu değişmeli mi?" sorusuna "Evet, kesinlikle yapmak zorunda" diyenler olduğu gibi, "Hayır, özellikle çalışan kadınlara erkekler yardım etmeli" cevabını verenler de var.

İşte Samsunluların yanıtı…

ÇALIŞAN KADINA YARDIM ŞART
Ahmet KANOĞLU: Erkeğin eline yakışan iş ayrıdır, kadına yakışan iş ayrıdır. Kadının ev işlerine daha yakıştığını düşünüyorum ama kadın da çalışırsa, erkeğin mutlaka eşine yardım etmesi gerekir. Çünkü çalışan bir kadının hem evi hem işi bir arada götürmesi çok zor olur. Bundan dolayı da erkeğinde eşine ev işlerinde yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum. 

YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR
Ümmet KIRAN: Yuvayı dişi kuş yapar. O yüzden çoğunlukla ev işlerini kadınlar yapar. Benim fikrimde bu düzen değişmemeli. Çünkü kadının yapacağı işi erkekler yapamaz diye düşünüyorum. 

DÜZEN DEĞİŞMELİ
Esin KARADUMAN:  Annelerimiz bizi böyle yetiştirdiği için, her zaman her işi kadınlar yapar diye düşünüyoruz. Ben de bu durumdan şikâyetçiyim. Bence bu durum değişmeli. Küçük yaşta anneler erkek çocuklarını yardım etmeye alıştırırsa, büyüdüklerinde erkeklerde iş yapabilir en azından yardım edebilir.

ALLAH BU GÜCÜ KADINA VERMİŞ
Pembe BİTER: Allah’ın bu gücü kadına verdiğini ve erkeklerin yapamayacağını düşünüyorum. Bundan sebep kadının her işi yapmasını ve eşine anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü erkek genelde dışarıda oluyor ev de olan kadın o yüzden iş kadına düşer. 

ERKEK EŞİNE YARDIMCI OLMALI
Bayram TORUN: Erkekler dışarıda işini yapar, kadınlar da evlerinde işlerini yapar. Eğer bir kadın çalışıyorsa, erkek eşine yardımcı olmalıdır. Çünkü biz erkekler kadınlardan yanayız. 

ERKEKLERİN ELİNDEN BİR ŞEY GELMİYOR
Necmi CAN: Erkeklerin elinden pek bir şey gelmediği için işleri genelde kadınlar yapıyor. Ama kadın da çalışıyorsa mutlaka eşlerimize yardımcı olmamız lazım. Bu sistem değişmeli. Çünkü bütün ağırlığı kadınlara vermememiz lazım. Biz erkekler her konuda eşlerimize, annelerimize yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum.
 
EŞİMİZİN İŞİNİ HAFİLETMELİYİZ
Ayhan SAAT:  Çoğu kadınlarımız evde oturduğu için ev işini mecburen yapacaktır. Ama çalışan eşler birbirine yardım etmesi ve eşinin işini hafifletmesi gerektiğini düşünüyorum. 

ÇARE BULUNMALI
Nesime AYKIN: Adalet olmadığı için her zaman işi kadın yapıyor. Bende bu durumdan şikâyetçiydim. Her ikimiz de çalışıyor olsak da her zaman işi ben yapardım. Bundan nedenle Türkiye'de kadın haklarının olduğunu düşünmüyorum. Kadınları, sadece kadınlar savunuyor. Buna bir çare bulmamız gerekiyor. 

EV İŞİ KADINLARIN GÖREVİ
Dursiye DENİZ: Ev işlerini yapmak kadınların görevi olduğunu düşünüyorum. Değişmesi konusunda ise kadın kendi görevini bildikten sonra değişilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Eğer gücün yetmezse bir yardımcı alması daha mantıklı olur. Benim düşüncem bundan yana.

İŞLER ORTAK OLMALI
Bahattin BAKAR: Bildiğimiz gibi ev işini genelde kadınlar yapıyor. Ama ev işleri sadece kadın işi değil, erkek de yardımcı olmalıdır. Bu olay değişmelidir ev işleri ortak olmalıdır.