Artvin’de yapılan Türkiye Yıldızlar Ferdi Boks Şampiyonasında 50 kilogramda bronz madalya kazanan Toroslar Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Burak Kurtulmaz, şampiyonluğu kıl payı ile kaçırdı. Şampiyona sonrası Kulüp Başkanı Mehmet Yüce ile bir araya gelen Kurtulmaz, sevincini paylaştı.
25-31 Ocak tarihleri arasında Artvin’de yapılan ve 550 sporcunun katıldığı Türkiye Boks Şampiyonası’ndan Mersin’e madalya geldi. Toroslar Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Burak Kurtulmaz, 23 sporcunun olduğu 50 kilogramda bronz madalya kazandı. Hem babası hemde antrenörü olan Hıdır Kurtulmaz ve Ömer Toprak tarafından şampiyonalara hazırlanan Burak, gelecek için umut veriyor. Şampiyona dönüşü sevincini Kulüp Başkanı Mehmet Yüce ile paylaşan Kurtulmaz, madalya kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Çalışmalarının hakkını yavaş yavaş almaya başladığını ifade eden Kurtulmaz, "1,5 yıldır boks yapıyorum. Babam ve amcamın yolunda ilerliyorum. Onlar bana öncü oldu. İnşallah hedefim öncelikle Milli Takıma girmek ve 7 ay sonra yapılacak Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonasına katılıp, madalya almak" dedi.
Antrenör Hıdır Kurtulmaz ise şampiyonadan boş dönmedikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Burak 5 maça çıktı. Bu maçların 4’ünü yendi ve son maçta elendi. Ancak son maçta da bence iyi bir boks yaptı. Hatta sonuç bizim lehimize bile gösterilebilirdi ancak olmadı. Bu sonuçla dönmek de güzel oldu. Çünkü şampiyonaya çok iyi bir şekilde hazırlanmıştı. Haftanın 7 günü idman yapıyoruz. Haftada 4 gün teknik, taktik, 3 günde salonda dayanıklık, kuvvet çalışması yapıyoruz. Bu idmanlarla sporcularımızı hazırlıyoruz. İnşallah bu seferlik 3.’lük elde ettik ama bir daha ki sefere hedef şampiyonluk. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Kulüp Başkanı Mehmet Yüce de şu anda kulüplerinde 80 boksçunun olduğunu vurgulayarak, "Minikler, gençler ve yıldızlar kategorisinde boksçularımız var. Biz özellikle çocuklara sporu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Çocukların sokaklarda boş zaman geçireceğine burada spor yapmalarını ve şampiyon olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hem onları sokaktan, başlarına gelebilecek pis olaylardan uzaklaştırıyoruz hemde spor yaptırarak sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Bu arada boks sporunu da yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Sporcularımız hemen hemen hergün idman yaparak şampiyonalara hazırlanıyorlar. Çok emek harcıyorlar. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi bize destek olan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve diğer herkese teşekkür ediyoruz. Biz inşallah önümüzdeki yıllarda çok başarılı boksçuları buradan çıkartacağız. Amacımız Mersin’de boksu yaygınlaştırmak" şeklinde konuştu.
Yüce, bronz madalya ile dönen Burak Kurtulmaz’a laptop bilgisayar hediye ederken, antrenör Hıdır Kurtulmaz’a da çeşitli hediyeler verdi.