10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bartın Gazeteciler Derneği tarafından basın mensupları için kahvaltı programı düzenlendi.
Bartın’da bir Restoranda düzenlenen kahvaltı programına Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, Bartın Şehit Gaziler Derneği Başkanı Hayrettin Gencel ve çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu katıldı.
Çalışan gazetecilerin her şartta ve her koşulda görevlerini ifa ettiklerini söyleyen Bartın Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzarslan, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yine hep beraberiz. Siz karda kışta soğukta 24 saat çalışma esasına göre çalışan meslektaşlarımızın yılda bir gün dayanışma günü. Ben cemiyet başkanı olarak bugünümüzü tebnrik ediyorum. Basın özgürlüğünün dayanışmanın daha da ilerlemesi için temennide bulunuyorum. TSO Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Belediye Başkanımız ve Valimizde aramızda" dedi.
TSO Başkanı Cihat Çakır ise, "Bartın’ın gelişiminde, tanıtılmasında, bütün sorunların dile getirilmesinde bize destek oluyorsunuz. Gecenizi gündüzünüze katarak, haberleri ulusumuza halkımıza duyuruyorsunuz. Bunlarda bize katkı ve destek olarak dönüyor. Ben bu anlamda bundan sonraki yaşam ve çalışma hayatınızda aynı başarıları göstermenizi temenni ediyorum. Bu zor görevde hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Zaman zaman beraber oluyoruz sizlerle bugünde 10 Ocak vasıtasıyla beraberiz. Gerçekten yerelde çalışan arkadaşlarımız zor ve sıkıntılı olan görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Bu görevlerinin sonucunda da yerel yönetimlerde çalışan insanlar olarak ta onların yapmış olduğu haberlerden bilgileri belgeleri alıyoruz. Sıkıntılar varsa onları da görüyoruz. Nihayetinde yönümüzde ona göre çizdiğimiz zamanlarda oluyor. Ben sizlere başarılar diliyorum" dedi.
Kahvaltıda son olarak Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’da yaptığı konuşmada, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Her günümüz böyle güzel olsun. Bartın’da Basın olarak samimi olarak ifade etmek isterim ki, Bartın Basını çok olgun, haberi tam ve doğru alıp kaynağından veren ve bizlerde yol gösteren, kendisini ispat etmiş bir basın olarak karşımıza çıktı. Ben sizden memnun ve mutluyum. Sizler bizlerin göremediği doğruları görüp bizleri uyarıyorsunuz. Yol gösterici bir tavır oluyor. Sizin kamu hizmeti olarak yaptığınız bu güzel hizmet, bizler açısından işimizi iyi yapmak açısından bir vesile oluyor. Bu güzel kahvaltıyı düzenlediğiniz için siz değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun" dedi.