Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde Eyüp’te düzenlenen 40 kişilik tiyatro gösterisi, izleyenleri 100 yıl öncesinde götürdü.
Çanakkale Destanı özel programında, Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları, Çanakkale’de savaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk askerlerini, subaylarını ve düşman kuvvetlerini, bunun yanı sıra Anzak askerlerini ve savaş sırasında yaşanan olayları sahneledi.
RESİM SERGİSİ KURULDU
Etkinliğe ev sahipliği yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilgiden memnun olduklarını dile getirerek “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümüne biz de Eyüp Belediyesi olarak katkı sağlamak istiyoruz. Bu anlamda da Çanakkale Platosu’nu kurduk. Geçen yıl ki düzenlemelere ek olarak ilaveler yaptırdık. En önemli yeniliğimiz Çanakkale kara savaşlarında ilk defa dünya tarihinde savaş uçağı kullanılmış. O savaşta kullanılan uçağın maketi burada sergilenecek. İnşallah platomuz gençlerimiz için onların atalarının birer kahraman olduklarını anlamalarına vesile olur” dedi.
Platformun yanında kurulan dev çadırda, 100 yıl önce Çanakkale Savaşı’nda destan yazılan teçhizatlar kullanılırken, görücüye çıkan resim sergisi de büyük ilgi gördü.