İlkadım Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Nilgün Yavuz, Halk Sağlığı Çevre Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Duygu Savacı ve İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esat Bayrakçı katıldı.
İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca finansmanı ve teknik desteği, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlkadım Toplum Sağlığı Merkezi'nin organizesi ile gerçekleştirilecek projeyle İlkadım ilçesinde soba kullanımlarında karşılaşılan karbonmonoksit gazından boğulma ve zehirlenmelere karşı evlere ‘karbonmonoksit alarm cihazı’ takılacak.
İlkadım ilçesindeki sobalı evlere karbonmonoksit alarm cihazını takacaklarını ifade eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, “İlçemiz için büyük önem taşıyan diğer projelerimiz de kısa sürede hayata geçirilecektir. Bu proje ile sobalı evlere ‘karbonmonoksit alarm cihazı’ takılması umarız diğer vatandaşlarımıza da örnek olur. İlçemizde vakfımızdan kömür yardımı yapılan fakir ve muhtaç ailelerin evlerine yerleştireceğimiz bu uyarı cihazı ile kışın sobalı evlerde her an karşılaşılabilecek karbonmonoksit gazından kaynaklanan boğulma ve zehirlenmelere karşı ev halkını ikaz ederek önemli bir tedbir alınmış olunacaktır. Alarmların, özellikle yalnız yaşayan kişilerin, ailelerinde engelli bulunan ve yaşlılarımızın evlerine çok önemli bir katkısı olacak. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.