1968-1988 yılları arasında Samsun Belediye Başkanlığı görevi yapan Kemal Vehbi Gül'ü ziyaret eden Samsun  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "  Kemal Vehbi Gül ağabeyimizi ziyaret ettik ve hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Samsun'umuza yaptığı katkılardan ve misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.


Kemal Vehbi Gül Kimdir?
Türk avukat, siyasetçi, araştırmacı yazar ve çevirmen.Toplam 16 yıl 319 gün ile en uzun süre görev yapan Samsun belediye başkanı olan Gül, bu görevi iki farklı dönemde yürütmüştür. Arapça, Almanca ve İngilizce bilmektedir.

27 Eylül 1937 tarihinde Samsun'da doğan Gül 1955 ve 1956 yıllarında Samsun Limanı'nı inşa eden Hochtief/Holzmann'da Almanca tercümanı olarak çalışmıştır. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden birincilikle mezun olan Vehbi Gül, 1962 yılında ise dışarıdan ders vererek Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmuştur.

Siyasi hayatı
Vehbi Gül, 22 Ağustos 1960 tarihinde Samsun Valiliğinde maiyet memuru stajına başlamış, 1960 Türkiye nüfus sayımının Samsun ayağını yönetmiştir.Ardından Kavak, Eynesil, Akkuş, Bafra ve Taşova kaymakamlıkları yapmıştır.1964 yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsüne girerek birincilikle mezun olmuştur. 1967 yılında ise Batı Almanya'ya inceleme ve öğrenim için gönderilen Vehbi Gül, ertesi yıl NATO'nun davetiyle İtalya, Almanya ve Belçika ziyaretlerinde bulunmuştur. 1976'da Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne üye olmuştur. Yasaklı olduğu dönemde ise Refah Partisi'ne katılarak Samsun il başkanlığı görevini üstlenmiştir. Yasağının kalkmasının ardından da 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi'nden büyükşehir belediyesi başkanlığına adaylığını koyan Gül, aldığı %16.93'lük oy oranı ile seçimi Muzaffer Önder karşısında kaybetmiştir.

Beş senelik aradan sonra, 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden, 2002 Türkiye genel seçimlerinde ise bağımsız olarak milletvekili adayı olan Gül, iki seçimde de milletvekili olamamıştır. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Demokrat Parti'den son kez büyükşehir belediyesi başkanlığına aday olan Gül, oyların %3'ünü almıştır.