Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda üniversite öğrencilerinin KYK borçlarıyla ilgili yapılacak düzenlemenin sinyalini verdiği konuşmanın ardından bir açıklamada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi.

KYK KREDİSİ FAİZLERİ SİLİNECEK Mİ?

CNN Türk canlı yayınına konuk olan Bakan Kasapoğlu, "KYK kredisi faizleri silinecek mi?" sorusuna "Hiçbir konjonktüre öğrencilerimizi kurban etmeyiz. Öğrencilerimiz ve ailelerinin ferahı için gerekeni yapacağız. Her şey hazır, Cumhurbaşkanımız Kabine sonrası açıklayacak" yanıtını verdi.

"HER ŞEY HAZIR"

Kasapoğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Sayın cumhurbaşkanımız dün bir açıklama yaptı. Gençlerimizin fırsat eşitliği noktasında her ilde bir Üniversite var. Yurt alt yapısı dünyanın en gelişmiş noktasında. Genç odaklı siyasetimiz devam edecek. Sayın Kılıçdaroğlu faiz diyor, biz faize karşıyız. Burada 351 sayılı Fiyat Endeksi ile ilgili bir uygulama. Biz hiçbir konjektöre öğrencilerimizi feda etmeyiz. Her şey hazır, Kabine toplantısı sonrası gençlerimizle ilgili müjdeleri cumhurbaşkanımız açıklayacak. Gençlerimizi fırsatçılığın malzemesi haline getirmeyiz. Gençlerimizin ve ailelerin mutluluğu önemli."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.