Ampute Milli Takımı’nın Malatyalı kalecisi Selim Karadağ, İstanbul’daki şampiyonada çeyrek finale yükselerek iyi bir performans sergilediklerini söyleyerek, "Büyük hedeflerle buraya geldik. Uluslararası bir organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, bayrağımızı göndere taşımak istiyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, ’Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda İspanya’yı 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonadaki ilk iki maçında Almanya’yı 7-0, Gürcistan’ı 9-0 yendikten sonra grup liderliği için İspanya ile karşılaşan ay-yıldızlılar, sahadan 4-0 galip ayrıldı. Bu maçlarda Selim Karadağ da kaleyi başarıyla korudu.

Ampute Milli Takımı’nın İstanbul’da düzenlenen futbol şampiyonasında çeyrek finale yükselmesiyle ilgili açıklamada bulunan Malatyalı eldiven, "Hiçbir başarı tesadüf eseri gelmiyor. Şampiyona öncesi iyi bir kamp ve çalışma dönemi geçirdik. Takım olarak iyi bir birlik ve beraberlik yakaladık. Amacımız güzel şeyler yapmaktı. Çeyrek finale yükseldik ama aşırı bir sevinç yaşamadık. Çünkü daha büyük hedeflerle buraya geldik. Uluslararası bir organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, bayrağımızı göndere taşımak istiyoruz. İstiklal Marşımızı defalarca okuttuk, bu çok güzel bir duygu, inşallah yine okutacağız" dedi.

“Başarı tek başına yakalanmıyor”

Bundan sonraki hedefleriyle ilgili de bilgiler veren başarılı kaleci, "Bundan sonraki süreçte de spora hizmet edeceğim. Ne görev verilirse verilsin ülkemin bayrağını gittiğim her yerde dalgalandırmak için elimden geleni yapacağım. Sporculuğumuzun yanı sıra antrenör ve idareci olarak da spora hizmet edeceğim. Başarı tek başına yakalanmıyor. Hocalarımızın spor karakterimizin yerleşmesinde çok büyük katkıları oldu. Bana katkı sağlayan ve destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.