Samsun Medya Grubuna bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Ekibimiz Samsunlulara, “İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Unkapanı Kültür Merkezi inşaatını durduracaklarını ve iki belediye hizmet binasını satışa sunacaklarını açıkladı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.

İşte Samsunluların yorumu

DURUM VAHİM
Akın ÇELİK: Bölge esnafı olarak bu durumdan etkileniriz. Çünkü bu merkez buraya hareketlilik katacaktı. Sonuç olarak durum vahim olur. Bizim beklentimiz bu merkezin yapılmasıydı. Yapılsın ki hareketlilik burada olsun bizde kazanalım. 

YANLIŞ KARAR OLUR
Salim KÖKER: Durdurulması yanlış bir karar olur. Başkanımızın buna bir çare bulup, buradaki esnafı mağdur etmemesi lazım.  Duyunca üzüldüm açıkçası o zaman bu kadar emek ne olacak. Burası durdurulunca borç bitecek mi?

ÇÖZÜM BULUNSUN
İrfan KUTBAY: Demek ki bir yerde bir sıkıntı var ki onun için bu karar alındı. Belediyenin borcu olduğunu biliyordum ama bu karar bence yanlış olur. Belki belirli bir süre durdurup borcu bittikten sonra yeniden başlarlar.  Zarar vereceği de kesin bu süreçte. İnşallah bir an önce çözüm bulunur.

ÇOK YANLIŞ OLUR 
Mehmet HEPVAROL: Birini satıp, diğerini almak gibi şeyler iyi değil. Sonuçta o binalar yapılmış. Bence binaların satılmaması, aynı şekilde kalması gerekiyor. İlla bir şeyler satılacaksa bile bu belediye hizmet binalarından olmasın. Başka bir şeyler satılsın. Yapılan hizmet bozulmaz. Çok yanlış olur. 

AİLE BABASI 
Sabrı YILMAZ: Bir nevi aile babası gibi hareket emiş. Nasıl bir baba ailesine bakabilmek için elinden geleni yapıyorsa, Necattin Başkan da aynısı yapıyor. Halk olarak elimizden geldiği kadar destekçisi olacağız. Böylece bize daha iyi hizmetlerde bulunacaktır. 

ÇOK ÇİRKİN, ÇOK KÖTÜ 
Alev ALBAYRAK: Böyle bir şey olmasa daha iyi olurdu. Yani satılması çok kötü olur. Kesinlikle hizmet binalarına dokunulmamalı diye düşünüyorum. Zaten biz yeterince vergisini falan ödüyoruz. Yani bir şeyleri satarak mı borç kapatacağız? Ben kesinlikle tavsif etmiyorum. Bu çok çirkin, çok kötü olur.  

DURDURULMAMALI 
Ercan Murat ALTAY: Ben bu olayın derinini bilmiyorum ama hizmet binalarını satmayla borçlar ödenecekse saygı duyarım. Fakat Unkapanı Mahallesi'ndeki kültür merkezi inşaatının durdurulmasını yanlış olarak değerlendiriyorum. Çünkü halka bir şeyler katabilecek, yararına olan çalışmalar durdurulmamalı. 

BAŞKA ALTERNATİF BULUNMALI 
Yaşar PINARAKAR: Normalde hazır yapılmış binanın satılması hiç hoş değil. Aslında başka alternatifler bulunması gerekiyor. Bu şekilde pek doğru olacağını zannetmiyorum. Fakat bulunamamış ve böyle uygun görülmüş. O yüzden ben hayırlısı olsun diyorum. 

BENCE MANTIKLI OLMUŞ 
Selami İPEK: Bence gayet iyi bir karar vermiş. Halkın rahatlığı açısından iyi değerlendiriyorum. Çünkü halka hizmet edebilmek için nakit paraya ihtiyaç var. Büyükşehir belediyesinden ya da başka yerlerden para toplayana kadar böyle bir çözüm üretmesi bence mantıklı olmuş. 

BÖYLE HALLOLMAZ 
Mehmet BİLGİN: Kendi kararlarıdır, çok bir şey söylenmez. Fakat bina satmakla bu işler hallolmaz. Bizim söylememizle de hiçbir şey değişmez. Halk seçti, birisi geldi. O yüzden sadece hayırlısı olsun diyebilirim. 

BİR BİLDİĞİ VARDIR 
Mustafa ATLI: Aslında söylenecek çok bir şey yok. Öyle bir kararın neden verildiğini tam olarak derinlemesine bilmiyorum. Fakat mutlaka bir bildiğini olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kendisi Belediye Başkanı olarak uygun olanı yapmaya çalışıyordur. Bana bu durum normal geldi. 

Haber: Hande ONAT – Ekrem ASLAN