MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ‘Aşura’ anma programına katılmak için Iğdır’a geldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, beraberindeki partili heyetle hava yoluyla Iğdır’a geldi. MHP Iğdır İl Teşkilatında MHP Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş ve partilerle bir araya gelen MHP Grup Başkanvekili Vural, yaptığı açıklamada bugün Iğdır’da yarın ise Kars’ta Ehlibeyt sevgisini paylaşmak için geldiğini söyledi.

Burada vatandaşlarla birlikte olmak ve Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne hep birlikte sarılmak amacı bulunduğunu ifade eden Vural, “Bu vesileyle hem partimizin faaliyetlerini yerinde görmek hem de Muharrem ayının 10. günü olan Aşura günündeki acıyı birlikte içimizde hissederek Ehlibeyt sevgisini yaşamak amacı ile buradayız. Yarın Kars’ta Aşura yürüyüşüne katılacağım. Milletimizi millet yapan bir arada tutan değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu milletin birlik ve bütünlüğünü Anadolu Coğrafyasının her yerinde vatandaşlarımızla birlikte olarak sahiplenmeye devam edeceğiz. Dün yaşanılan geçmişte yaşanılan bu acıların idrakı içerinde, milletimizin önüne kurulmak istenen tuzaklara karşı omuz omuza saflarımızı birlikte tutmak sureti ile Milliyetçi Hareket Partisi olarak buradayız” dedi.

“TÜRKİYE BAYRAĞI DA AZERBAYCAN BAYRAĞI DA TÜRK MİLLETİNİN ŞEREFİDİR”

Gazetecilerin Ermenistan askerlerini üzerlerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları tuğlaları kırarak yaptıkları hain gösteri ile ilgili Vural, maalesef ne hazindir ki içerde ve dışarıda Türk milletinin bayrağına milli değerlerine saldırının yoğunlaşmakta olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Ne acıdır ki Diyarbakır’da “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı indirilmekte. Maalesef hükümetin Ermenistanla ortay koyduğu açılım politikalarından cesaretlenenler Türk ve Azerbaycan bayraklarının olduğu gösterilerle kabul edilemez tavırlar içerinde olmuşlardır. Bayrağımıza saldıranlar Azerbaycan bayrağına saldıranlar karşı hükümet maalesef sessizdir. Asıl bizi yakan durumda budur. Unutmayalım ki Türkiye bayrağı da Azerbaycan bayrağı da Türk milletinin şerefidir. Bu şerefe el uzatılan bir ortamda konuşmayanlar dinsiz şeytanlardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunun esefle kınıyoruz. Ve hükümeti Türk milleti adına Türk milletinin şerefine yapılan bu muamele karşısında gerekli tavrı ortaya koymasına davet ediyorum.”

Yapılan konuşmalarının ardından Vural ve beraberindeki heyet Zübeyde Hanım Bulvarında, Hz. Hüseyin ile 72 yareninin Kerbela'da katledilişinin 1375. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler çerçevesinde kurulan 'Kerbela'dan Bir Esinti Aşura Çadırı'nı ziyaret etti. Çadırda ikram edilen ihsan yemeğini yedi.