Mersin Üniversitesi (MEÜ), ‘Uluslararası Ortaklık İçin Sportif Eylem’ Projesi’ne ev sahipliği yaptı.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, MEÜ Spor Kulübü’nün bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Ortaklık İçin Sportif Eylem’ başlıklı Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programı Projesi bir hafta sürdü. A Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Davut Güngör koordinatörlüğünde yürütülen projeye 8 ülkeden gelen 31 kişi katıldı. 18-40 yaşındaki katılımcıların ve farklı sivil toplum kuruluşlarındaki gençlik çalışanlarının spor yoluyla sosyalleşmesini ve kültür değişimini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje süresince birçok etkinlik gerçekleştirildi. Proje kapsamında öncelikle Mersin’deki sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, okullar, kolejler ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen organizasyonlarda katılımcılarla Mersin ve üniversitenin gelişmesi için yapılabilecek projeler tartışıldı. Proje sonunda katılımcılara sertifikaları MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş ve projede görev alan Yrd. Doç. Dr Tuncay Turan Turaboğlu, Yrd. Doç. Dr. Fatma Çepikkurt ile Davut Güngör tarafından verildi.

Projeyi değerlendiren Rektör Yardımcısı ve MEÜ Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emekdaş, projenin amacının, hem gençlerin spor yoluyla sosyalleşmesini ve kültür değişimini sağlamak hem de ülkelerin spor politikaları, spor anlayışları, kendi ülkelerinde yaptıkları sportif organizasyonlar ve gençlere tanınan fırsatlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Emekdaş, “Bu amaç doğrultusunda yapılan projede ülkelerin spora bakış açıları, yaptıkları organizasyonlar, dezavantajlı bireylere tanınan fırsatlar hakkında bilgiler alındı, farklı görüşler edinildi. Oldukça olumlu geri bildirimler aldığımız bu proje sayesinde ileride yapılabilecek ortak çalışmalara zemin hazırlandı. Proje kapsamında yapılan kültürel etkinlikler ile katılımcıların şehrimizi ve ülkemizi tanımasına olanak verildi. Proje sonunda katılımcıların hem spor kulübümüz hem de üniversitemiz hakkında verdikleri olumlu geri bildirimler bizleri oldukça gururlandırdı” dedi.

MEÜ Spor Kulübü’nün bu projeyle sadece spordaki başarıya destek veren bir anlayışa sahip olmadığını, aynı zamanda bilime, eğitime, yeniliklere de açık olduğunu ortaya koyduğunu belirten Prof. Dr. Emekdaş, önümüzdeki dönemlerde de benzer projeler ve yurt dışındaki katılımcılarla ortak çalışmalar yaparak hem Mersin’in hem MEÜ’nün hem de spor kulübünün ismini duyurmayı amaçladıklarını kaydetti.