Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi trafik denetimlerini artırdı.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşpınar mevkiinde Kurban Bayramı öncesi denetim gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında emniyet kemeri takmayan sürücüler uyarıldı.

Uygulamaya katılan Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, araç sürücülerini kurallara uymaları konusunda uyararak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Uygulamaya takılan bir düğün konvoyunda bulunan gelin ve damada da hayırlı olsun dileklerinde bulunan Emniyet Müdürü Metin Alper, Kürşat ve Zişan Han çiftine hediye vermeyi de ihmal etmedi.

"Frene güvenme kurallara güven” sloganıyla yola çıktıklarını ve bu yüzden herkesin kurallara kesinlikle uyması gerektiğini dile getiren Alper, "Kurban Bayramı tatili başladı hepinizin malumu. Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman ilimizde de trafik tedbirlerimizi en üst düzeyde alarak kurban tatili süresince ölümlü ya da yaralamalı kazaların hiç olmaması maddi hasarlı kazaların meydana gelmemesi için arkadaşlarımız görevleri başında. Sayın İçişleri Bakanımızın 81 ile gönderdiği ve Ankara’da bilgilendirme yaptığı toplantıda ’Frene güvenme kurala güven’ mottosuyla hareket edeceğiz. Yani fren bile yeri gelip insanı trafik konusunda yanıltabilir ama trafik kurallarına uyan hiçbir insan trafik konusunda yanılmaz, bu bir gerçektir" dedi.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatilinde 4 günlük bilançoyu açıklayan Alper, "Toplam 30 kaza meydana geldi Adıyaman ilimizde. Bu kazalarda maalesef 83 vatandaşımız yaralandı. Yine geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda 10-18 Eylül tarihleri arasında Kurban Bayramı tatili boyunca ilimizde 35 tane kaza meydana geldi, 45 vatandaşımız yaralandı, 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Yine geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde meydana gelen 3 bin 200 kazada 7 bin vatandaşımız yaralandı, 103 vatandaşımız da hayatını kaybetti. Bu bayram sizlerin de gördüğünüz gibi Adıyaman’ın il ve ilçelerinde almış olduğumuz önlemlerle inşallah geçtiğimiz yıl yaşanan üzücü kazaların yaşanmaması ve yaralanmanın, sakatlanmanın meydana gelmemesi için arkadaşlarımız görevleri başında" ifadelerini kullandı.