Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümünün kutlama törenleri başladı.

Hükumet Konağı önündeki tören, Kaymakam Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi. Daha sonra Kaymakam Çakıcı, makamında tebrikleri kabul etti. Kaymakam Çakıcı, günün anlam ve önemine binaen, ”Cumhuriyetimizin demokrasi ile birlikte güçlenerek, 100. yaşına güçlü ve emin adımlarla yürümeye devam etmektedir. Büyük önder Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, İstikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz” sözleri ile bu cumhuriyeti sizlere emanet etmişti. Bugün görülmektedir ki, bu emanete sahip çıkmak her zamankinden daha önemli hale gelmiş ve bu görevin sorumluluğu daha da artmıştır. İnşallah, sizler de; sizlerden öncekiler gibi bu sorumsuzluğumuzun gerektiği yüksek anlayışa sahip olacak, cumhuriyetimizi yüzüncü yaşına taşıyacak ve sizden sonraki nesillere emaneti teslim edeceksiniz" dedi.

Törene, Kaymakam Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Yunus Demirpehlivan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yalçın Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekci, MHP İl Genel Meclis üyesi Orhan Uğur, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve öğrenciler de katıldı.

Osmaneli’deki Cumhuriyet Bayramı kutlama programları 29 Ekim 2017 Pazar günü saat 12:00’da İlçe stadyumun da düzenlenecek törenle devam edecek.